Formuepleje: Geopolitiske spændinger kan komme danske banker til gode

Udgivet den 19-04-2018  |  kl. 13:36  |  

De geopolitiske spændinger, der har præget første kvartal, vil komme til at få opmærksomhed, når de danske banker skal aflevere regnskaber.

Det vurderer aktiestrateg i Formuepleje Otto Friedrichsen.

- Øget volatilitet skaber et behov for at handle mere blandt investorer, og det er noget, der gavner rigtig mange banker. Det er et område, man vil kigge ind i hos de danske og europæiske banker, siger aktiestrategen

Samtidig med geopolitik vil der som sædvanligt også være fokus på blandt andet nettorenteindtægter og nedskrivninger.

Den amerikanske regnskabssæson er startet. Otto Friedrichsen vurderer, at den også er startet godt. Han peger på, at indtjeningsvæksten i første kvartal ligger lige i underkanten af 30 pct. og omsætningsvæksten ligger omkring 11 pct.

De foreløbige regnskaber ligger over analytikernes forventning til selskaberne i S&P 500-indekset, som før sæsonen startede lå på om omsætningsvækst på cirka 17 pct. og en omsætningsvækst på cirka 7 pct.

EKSPORTØRER RAMT AF VALUTAMODVIND

Regnskaberne er primært kommet fra investeringsbanker, og det er ifølge aktiestrategen stadig tidligt at drage paralleller til Danmark. Men investeringsbankerne kan give et pejlemærke på den globale økonomi, vurderer Otto Friedrichsen.

- Man kan bruge investeringsbankerne til at tage temperaturen på amerikansk og i et vist omfang på global økonomi. Det er en afspejling af, hvordan det går og takten i økonomien, siger Otto Friedrichsen.

Techselskaberne i USA, der er nogle af dem, der eksporterer flest varer ud af landet, har oplevet en valutamedvind. Dollar er det seneste år blevet svækket overfor euro, og det har amerikanske eksportselskaber nydt godt af. Det har den modsatte virkning på europæiske selskaber.

- De eksportører, der sender varer og tjenesteydelser ud af landet, bliver ramt af, at euro er blevet styrket overfor blandt andet dollar. Valutamodvinden vil i Danmark tage toppen af noget af den glans, vi ser fra USA , siger Otto Friedrichsen.

Selv om at selskaberne afdækker valutaeksponering, så vil de altså blive ramt i et eller andet omfang, der er afhængig af deres afdækningsstrategi, vurderer Otto Friedrichsen.

/ritzau/FINANS

Jacob Zacher Poulsen

Tags:  Danmark❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
-4,40%
 
12/10/18

 
-3,37%
 
12/10/18

 
-7,85%
 
12/10/18

 
-7,53%
 
11:03:01

 
-0,31%
 
11:03:01

 
-22,36%
 
11:03:01

 
-0,64%
 
11:03:01

 
-0,19%
 
11:03:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder