Frankrig/Nykredit: Moody's på vej med lavere kreditvurdering

Udgivet den 18-09-2014  |  kl. 13:02  |  

Moody's er fredag aften klar med sin nye ordinære kreditvurdering af Frankrig, og meget tyder på, at ratingbureauet nedjusterer, siger cheføkonom i Nykredit, Ulrik Bie.

Ved den seneste gennemgang i januar 2014 fastholdt Moody's kreditvurderingen på "Aa1" med negativt udsigter.

- Vi forventer, at Moody's vil gøre alvor af sine negative udsigter og nedjustere kreditvurderingen med et trin til "Aa2" og fastholde de negative udsigter, lyder det fra cheføkonomen.

Ulrik Bie peger blandt andet på, at Moody's i august vurderede, at den franske politik udfordrer hele den europæiske finanspolitiske arkitektur. Det skete på baggrund af finansministerens udmelding om, at Frankrig ikke vil være i stand til at nå budgetmålene for 2014 og 2015.

Siden er der ikke kommet nye tiltag, der skal sikre budgetbesparelser, fra den franske regering med premierminister Manuel Valls i spidsen. Regeringen forventer en stigning i underskuddet på 4,4 pct.

- Væksten i det offentlige forbrug er igen i år blandt de højeste i den vestlige verden. Opfyldelsen af budgetmålet om under 3 pct. blev udskudt til 2017 og er efter vores vurdering fortsat baseret på varm luft og urealistiske vækstantagelser. Vi forventer, at gælden i år stiger til 96,7 pct. af BNP og yderligere til 101 pct. i 2016. Realvæksten i 2015 har vi skønnet til et rundt nul, siger Nykredits cheføkonom.

S&P har til sammenligning en kreditvurdering et trin lavere på "AA" (stabile udsigter), mens Fitch har "AA+" (stabile udsigter).

- Med en nedjustering vil Moody's være på linje med S&P, men vi forventer som sagt, at de negative udsigter fastholdes. Får vi ret i vores forventning, vil Moody's kredithug kun være første runde i en løbende proces af nedjusteringer af Frankrigs kreditvurdering, siger Ulrik Bie.

/ritzau/FINANS

Rikke Marie Dahl +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Makro❯  Frankrig❯ 

Relaterede nyheder