Fredagens aktier: C25 gik på weekend med et brag med GN i front

Udgivet den 24-06-2022  |  kl. 17:05  |  
Arkiv: Foto

Det danske eliteindeks lukkede ugen af med en kursfest, hvor stort set alle C25-aktier kunne gå på weekend i plus - anført af GN.

Det var - måske en smule kontraintuitivt - de seneste dages svage økonomiske indikatorer, der ledte investorerne tilbage til aktiebordet. De højnede nemlig markedets tro på, at centralbankerne vil gå mere forsigtigt til værks med de kommende renteløft.

Sådan lyder vurderingen fra Otto Friedrichsen, der er aktiestrateg hos Formuepleje.

- Vi så egentlig skiftet i går. Vi har fået en streng af relativt dårlige erhvervstillidsindikatorer både fra Europa og USA, og det bekræfter den tese, som markedet havde på forhånd, om at væksten bremser op. Reaktionen har været, at renterne er faldet tilbage, og fortællingen om, at centralbankerne kommer til at stramme og stramme er ved at være inddiskonteret. Så hvis de her nøgletal fortsætter, kommer man nok ikke til at være så aggressiv på rentestigningerne som første antaget, siger han til MarketWire.

Det danske C25-indeks lukkede med en stigning på 3,1 pct. i 1603,56 - den syvendestørste stigning i indeksets historie.

- Danmark ligger rigtig godt til, når vi ser ude i Europa. Det er en forholdsvis bred fremgang, og dem, der har været hårdt ramt, kommer tilbage, siger Otto Friedrichsen.

GN GENOPTAGET HOS DANSKE BANK

Høreapparatproducenten GN lukkede i toppen af indekset med et plus på 8,1 pct. i 244,20 kr.

GN er kommet tilbage i analysefolden hos Danske Bank, der har genoptaget dækningen af aktien med anbefalingen "køb" og et kursmål på 430 kr. og ser dermed et væsentligt potentiale i forhold til den nuværende kurs.

Også branchefællen Demant fulgte med op og steg fredag 5,1 pct. til 288,80 kr.

NKT SOLGTE FRA

NKT har solgt NKT Photonics til Photonics Management Europe, et 100 pct. ejet datterselskab af japanske Hamamatsu Photonics, for en samlet værdi - enterprise value - på 205 mio. euro. Handlen, der er betinget af myndighedernes godkendelse, ventes at falde på plads senest ved udgangen af første kvartal 2023.

Salget ændrer dog ikke noget ved NKT's forventninger til 2022.

Aktien steg 5,8 pct. til 315 kr.

ROCKWOOL STEG TRODS SÆNKET KURSMÅL

Rockwool er blevet målt og vejet af Carnegie, der har sænket kursmålet til 3150 kr. fra 3600 kr. Anbefalingen er fortsat "køb" hos investeringsbanken, der er blandt dem, der ser mest positivt på aktien.

Alligevel steg aktien 4,4 pct. til 1667,50 kr.

Deutsche Bank har haft forstørrelsesglasset fremme og har set nærmere på potentialet for Mærsk. Og det har betydet, at storbanken har sat kursmålet ned med næsten en fjerdedel til 17.027 kr fra 22.500 kr., mens banken fastholder anbefalingen "hold".

B-aktien lukkede med med en stigning på 3,5 pct. til 17.105 kr.

Også Vestas har fået skruet ned for kursmålet - af finanshuset JP Morgan - til 143 kr. fra 150 kr., mens anbefalingen "undervægt" bliver fastholdt.

Vestas lukkede som den eneste C25-aktie i rødt - 2,2 pct. lavere i 164,50 kr. Torsdag endte vindmølleproducenten også i bunden af eliteindekset, og det kan skyldes, at investorerne er bekymrede for den indtil videre beskedne mængde af ordrer frem mod kvartalsafslutningen.

Der var også analysenyt til Danske Bank, der fik hævet anbefalingen hos det amerikanske finanshus Morgan Stanley til "overvægt" fra "ligevægt", mens kursmålet forbliver 151 kr.

Bank-aktien steg 1,9 pct. til 107,45 kr.

KONFLIKTOPTRAPNING I SAS

Konflikten mellem SAS og selskabets personale blev fredag yderligere optrappet, da SAS udvidede lockouten af de ansatte til at omfatte de danske piloter - og samtidig blev også kabinepersonale, der er organiseret hos Dansk Metal, varslet en lockout.

Derudover kunne det norske medie E24 berette, at de to norske fagforeninger for piloterne i SAS Scandinavia varsler, at alle deres 402 piloter, kaptajner og styrmænd vil være omfattet af strejken, når den indledes den 29. juni, medmindre der bliver indgået en aftale med flyselskabet inden.

- Ledelsen har ikke meget at give af - og det har piloterne heller ikke. Der har tilsyneladende ikke været den store fremdrift i forhandlingerne, lyder det fra Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank, der betegner forhandlingerne som "helt i hårdknude".

Aktien faldt 0,6 pct. til 0,45 kr.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯