Fredagens aviser med Ørsted, Parken og Lars Larsen Group

Udgivet den 21-01-2022  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

INFLATIONSCHOK SÆTTER TURBO PÅ RENTEN

Renten har taget det hurtigste hop op i seks år og sendt aktierne den modsatte vej. Det er ifølge vicedirektør i Nationalbanken Thomas Harr et markant kursskifte. En høj inflation i USA er kommet bag på markeder og centralbanker og har drevet renten op. (Forside, side 26-27)

NYT KAPITEL: LARS LARSENS LIVSVÆRK SLÅR REKORD

Som led i generationsskiftet i Lars Larsens livsværk er en ny struktur skabt af stifteren, sønnen og den nye direktør. (Side 6-7)

MINISTER MÅ DROPPE OMSTRIDT KONTROLOFFENSIV I FIRMAER

Færdselsstyrelsen får - i første omgang - alligevel ikke adgang til at lave kontrolbesøg uden retskendelse hos transportvirksomheder. (Side 10)

NORDIC CAPITAL ARBEJDER PÅ BØRSNOTERING AF BLADT INDUSTRIES

Nordic Capital har ejet Bladt Industries i snart ti år og har nu hyret en investeringsbank til at arbejde på en børsnotering. (Side 12)

ØRSTED FÅR VIGTIGT GRØNT LYS I USA EFTER FORSINKELSER

Ørsted og partneren Eversource har efter forsinkelser fået den sidste godkendelse i hus for havvindprojektet South Fork Wind i USA. (Side 14)

FLERE KÆMPEINVESTORER ER LUNE PÅ KØB AF PARKEN

Ejerne gør klar til at sælge Parken og Lalandias bygninger. Pensionsselskaber øjner en interessant investeringscase. (Side 16)

MAKROTRUSLER OG URO ER INGEN BEKYMRING HOS NY INVESTERINGSTRIO

Investeringsforeningen Snowball Invest leder efter selskaber, der kan afværge angreb mod deres monopollignende status. (Side 34-35)

19 UD AF 25 ELITEAKTIER RAMT AF GLOBAL KURSNEDTUR

Flugt fra dyre aktier rammer danske aktier hårdt, men stor tilstrømning af likviditet fra udbytter vil give comeback til pressede danske aktier, mener investeringsrådgiver. (Side 36)

BERLINGSKE BUSINESS

BESVÆRLIGE LOVE OG PROTESTER SPÆNDER BEN FOR NYE 5G-MASTER

Staten har udpeget særligt udsatte områder af Danmark, hvor teleselskaberne har pligt til at udbrede hurtigere 5G-mobildækning med nye master. Men indsigelser fra borgere og kommuner samt tung lovgivning kommer på tværs, så den fastsatte frist i april ikke kan overholdes i størstedelen af områderne. (Forside, side 4-5)

GRØNNE FLYMÅL I 2025 KRÆVER »ENORME INVESTERINGER«

Mette Frederiksen besøgte i går Københavns Lufthavn, hvor hun talte med eksperter i grøn omstilling og repræsentanter fra luftfartsbranchen. Emnet var grøn indenrigsflyvning, som regeringen vil gøre mulig i 2025. (Side 2)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

4 AF 10 CHEFER HAR ENDNU IKKE TALT OM KONKRETE KLIMAPLANER

Langt de fleste erhvervsledere mener, at virksomheder har et medansvar for aktivt at løse klimaproblemerne. Alligevel har kun hver syvende sat gang i konkrete planer for at reducere CO2-udledningen, og 4 af 10 ledere er endnu ikke begyndt at tale om det. (Forside, side 6-7)

MAERSK TANKERS UNDGIK SALG OG GØR NU KLAR TIL EN GRØN FREMTID

Maersk Tankers har forandret sin forretningsmodel, siden rederiet blev købt fri af A.P. Møller-Mærsk af Mærsk-familiens holdingselskab for knap fem år siden. (Side 8)

STRATEGER ADVARER MOD FOR MANGE AF DE FORKERTE DANSKE AKTIER

Danske aktier er røget i skammekrogen hos mange internationale investorer, vurderer strateger. (Side 10-11)

LARS LARSEN GROUP HAR MEDVIND UNDER PANDEMIEN OG HENTER REKORDRESULTAT

Efter 12 års arbejde med forenkling af koncernen og generationsskifte er Jysk-familien på plads med det første, samlede regnskab for storkoncernen. (Side 12-13)

DEUTSCHE BANK SER KONTROVERSIELT BØRSFÆNOMEN VOKSE I NORDEN

Med tiden vil Spac-selskaber etablere sig som et alternativ til almindelige børsnoteringer i Europa og de nordiske lande, mener Jan Olsson, der er nordisk direktør i Deutsche Bank. (Side 14)

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Seneste nyheder