Fredagens aviser med Danske Bank, Genmab og Pandora

Udgivet den 11-01-2019  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

KAPITALFOND VIL SÆLGE FITNESS WORLD FOR MILLIARDER

Kapitalfonden FSN forbereder i hemmelighed et salg af Fitness World, som Legos pengetank Kirkbi er medejer af. Thomas Broe-Andersen, partner i FSN og formand i Fitness World, har ingen kommentarer, men Børsen erfarer, at en udenlandsk investeringsbank er hyret til at stå for salget. Det kan ifølge kilder løbe op i omegnen af 3 mia. kr. (Forside, side 6-7)

SALLING GROUP FORHANDLER OM AT KØBE FÆTTER BR-RUINER

Supermarkedsgiganten Salling Group, der står bag både Netto, Føtex og Bilka, vil købe store dele af konkursramte Fætter BR's danske forretning. (Side 8)

FINANSMAND BESKYLDER DANSKE BANK FOR AT LYVE

Bill Browder beskyldte på et pressemøde torsdag Danske Bank for at lyve for de franske myndigheder i en efterforskning af hvidvasksagen. Danske Bank afviser. (Side 10)

AXCEL SÆLGER MITATEKNIK TILBAGE TIL STIFTERE EFTER FIASKO

Kapitalfonden Axcel dropper den hårdt pressede leverandør af vindmøllestyringer Mitateknik, hvor fonden har haft majoritet i seks år. (Side 13)

TYSK FORLIG KAN KOSTE GENMAB MILLIARDER

Allerede midt i februar skal slaget om en række patenter stå i retssale i USA, men et forlig inden kan blive en dyr fornøjelse for Genmabs ejere. (Side 14)

ELI LILLY VIL HOLDE NOVO BAG SIG PÅ VÆKSTOMRÅDE

Novo Nordisks ærkerival Eli Lilly har ifølge topchef David Ricks ikke i sinde at give sin førerposition på GLP1-området i USA fra sig uden kamp. (Side 16)

WIDEX OG SIVANTOS GENINDSENDER ANSØGNING TIL EU

Den privatejede danske høreapparatkoncern Widex og EQT-ejede Sivantos har igen indsendt en officiel fusionsansøgning til EU-Kommissionen, efter at den første ansøgning sidste år blev trukket tilbage. (Side 16)

BERLINGSKE BUSINESS

KOMMUNER TAGER OPGØR MED BANKER EFTER SKANDALER

I kølvandet på striben af finansskandaler som hvidvask, skattely og udbytteskat vil Kommunernes Landsforening (KL) granske aftalerne med bankerne og sikre, at både juraen og etikken er i orden. Hvis tilliden skrider, vil kommunerne sikre sig bedre mulighed for at ophæve kontrakterne. (Forside, side 4-5)

FINANSMAND: DANSKE BANK HAR LØJET FOR DE FRANSKE MYNDIGHEDER

Den britisk-amerikanske finansmand Bill Browder, der har politianmeldt Danske Bank i en række lande, beskylder nu Danske Bank-ansatte for at have løjet for de franske myndigheder. Anklagerne vækker opsigt på Christiansborg, hvor de blev fremsagt. (Side 4-5)

SKJÆRBÆK SIDDER MED OVERHÅNDEN I PARKEN - LIDT ENDNU

Magtspillet om Parken er næppe aflyst, men først lige begyndt. Manden i centrum er den følelsesladede storaktionær Erik Skjærbæk. Lige nu sidder han med den bedste hånd, men taber han spillet, dykker Parken-aktien. (Side 6)

FORBRUGERRÅD ADVARER MOD KASIS PANDORA-KAMPAGNE

Jesper "Kasi" Nielsen har søsat en større kampagne, hvor investorer kan købe andele i et muligt tilgodehavende hos Pandora. Forbrugerrådet Tænk advarer investorer mod at kaste penge efter projektet. (Side 8)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

DANSKE BANKS WHISTLEBLOWER KAN SCORE TRECIFRET MILLIONGEVINST

Whistlebloweren i sagen om hvidvask i Danske Bank, Howard Wilkinson, kan indkassere en gevinst på flere hundrede millioner kr., hvis banken får en milliardbøde af det amerikanske banktilsyn. (Forside, side 6-8)

AKTIONÆRER I PANDORA SKRIGER PÅ HANDLING

Aktionærerne retter skytset mod Pandoras ledelse, bestyrelse og ikke mindst bestyrelsesformand, efter at nye kursfald har bragt den samlede aktienedtur tæt på 75 pct. fra de højeste tinder. (Side 2)

GIGANTER BEJLER TIL FÆTTER BR

Coop Danmark har på linje med Salling Group opmærksomheden rettet mod mulighederne for at overtage Top-Toy koncernen eller noget af det konkursramte selskab. (Side 4)

HVIDVASKSAG KOSTER DANSKE BANK 320 MIO. KR. I RENTEUDGIFTER

Investorer kræver en højere rente for at finansiere Danske Bank. Det viser en obligationsudstedelse, der onsdag blev udskudt. (Side 7)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Seneste nyheder