Fredagens aviser med FLSmidth, Vestas og DSV

Udgivet den 30-10-2020  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

FLS BRYDER BETALINGSAFTALER

Mine- og cementfabrikkoncernen FLSmidth er så hårdt ramt på likviditeten, at selskabet har stoppet betalinger til leverandører under begrebet "payment freeze". Direktør forstår godt, at et kalkuleret aftalebrud kan se kritisabelt ud. (Forside, side 6-7)

OPKØB SKAL GØRE VESTAS LEDENDE PÅ HAVVIND

Med overtagelsen af MHI's andel i offshore-forretningen skal Vestas nu for alvor udfordre konkurrenterne på havvind. (Side 8)

DSV ER VED AT VÆRE KLAR TIL NYE OPKØB

Halvandet år efter rekordkøbet af Panalpina på 35,1 mia. kr. er DSV-ledelsen klar til at afsondre markedet for nye muligheder. (Side 10)

SPAR NORD ØGER BUFFER - CORONAKONKURSER PÅ VEJ

Bankerne skal sikre sig mod de værst tænkelige scenarier, når de polstrer sig. Det gør Spar Nord, for konkurserne kommer, vurderes det. (Side 14)

AMBULANCESEJR ER VIGTIG LØFTESTANG FOR FALCK I USA

Falck vinder vigtig kontrakt på hjemmebanen, der skal bruges som løftestang i udlandet i jagten på fremtidig vækst. (Side 18)

ATP: TRUMP OG NY CORONA KAN GIVE URO

Trump og den nye coronabølge kan også gøre resten af 2020 turbulent for investorerne, vurderer ATP's topchef, Bo Foged. (Side 20)

NEGATIVE RENTER PRESSER BANKER PÅ INDTJENINGEN

Negative centralbankrenter har betydet, at bankerne siden 2012 har haft negativ marginal på indlån. Det har de stadig. (Side 22)

NATIONALBANKEN NEDTONER FRYGT FOR NY NEDTUR

Smitten stiger voldsomt i Europa og flere lande lukker ned. Men Nationalbanken holder fast i optimistisk scenarie for dansk økonomi. (Side 26-27)

J.P. MORGAN PRIVATE BANK: SKRU OP FOR INDUSTRIAKTIER OG NED FOR TECH

Investorer bør udnytte den globale økonomiske genopretning med et tilt mod cykliske aktier, mener J.P. Morgan. (Side 36-37)

BERLINGSKE BUSINESS

VESTAS INVESTERER MILLIARDBELØB FOR AT VINDE PÅ HAVET

Havvind er i voldsom vækst, og i et storstilet træk køber Vestas nu japanske Mitsubishi Heavy Industries ud af havvindmøllesamarbejdet for selv at tage fuld styring. Topchef Henrik Andersen lover, at Vestas er på vej med en gamechanger i den globale konkurrence. (Forside, side 4)

RENTEN KAN BLIVE MERE NEGATIV END HIDTIL FORVENTET

Vi er blevet mere afhængige af at have et indestående i banken på grund af digitale betalinger, mener den nye nationalbankdirektør Signe Krogstrup. (Side 6)

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK HOLDER RENTEN NEDE

Den Europæiske Centralbank, ECB, valgte torsdag at holde pengepolitikken i ro. Centralbankchef Christine Lagarde gør dog klar til at give europæisk økonomi en saltvandsindsprøjtning i december. (Side 11)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

DE MINDSTE VIRKSOMHEDER FRYGTER EN NY NEDTUR

De seneste coronastramninger vil især ramme erhvervslivets mindste virksomheder, og bekymringen er, at coronakrisen også vil påvirke omsætningen negativt i 2021. Det fremgår af en undersøgelse fra revisions- og konsulentfirmaet BDO. (Forside, side 6-8)

MILLIARDHANDEL GIVER VESTAS CHANCEN FOR SELV AT FORME FREMTIDEN PÅ VÆKSTMARKED

Vestas' overtagelse af det dansk-japanske joint venture MHI Vestas Offshore Wind vidner om, hvor langt koncernen er kommet på bare en håndfuld år. Samtidig får Vestas mulighed for at satse offensivt på det mest lovende vindmarked. (Side 10-11)

SPAR NORD: 2020 BLIVER FORNUFTIGT

Spar Nord melder om et rekordhøjt forretningsomfang i årets tredje kvartal. Bankens topchef regner med lavere grænse for negative renter og ærgrer sig over de dårlige sager fra Danske Bank, som giver ridser i sektorens image. (Side 16)

ECB KAN VÆRE PÅ VEJ MED OPKØBSPAKKE TIL DECEMBER

Den Europæiske Centralbank (ECB) kører videre med sin lempelige pengepolitik. (Side 19)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Relaterede nyheder