Fredagens aviser med Mærsk, Danske Bank og TDC

Udgivet den 22-02-2019  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

URET TIKKER FOR PRESSET MÆRSK-CHEF

Tidspresset stiger på topchef i A.P. Møller-Mærsk, Søren Skou, hvis han skal leve op til markedets forventninger om stigende indtjening og hovedaktionæren A.P. Møller Holdings krav om vækst i aktiekursen. (Forside, side 6-9)

KARSTEN REE FORSØGTE AT KØBE TV2 I MILLIARDHANDEL

Karsten Ree forberedte et spektakulært opkøb af den statsejede tv-station TV2, indtil politikerne besluttede alligevel ikke at sælge ud. (Side 10)

DANSKE BANK HENTER HJÆLP I HOLLAND

En tidligere hollandsk storbankchef og toppolitiker skal hjælpe Danske Bank på fode igen. Den snart 67-årige Gerrit Zalm, der i februar 2017 gik på pension efter ni år som topchef i Hollands tredjestørste bank, ABN Amro, hentes til bestyrelsen. (Side 12)

MTH SÆTTER PUNKTUM FOR HORRIBELT ÅR

En kæmpemæssig hensættelse skæmmer MT Højgaards regnskab for 2018. Underskuddet er på over 0,5 mia. kr. (Side 13)

NYE INVESTERINGER VIL KOSTE TDC PÅ INDTJENINGEN I 2019

TDC-topchef Allison Kirkby varsler øgede investeringer i 2019 og fortæller, at man til sommer er klar med separate nye strategier for Netco og Opco. (Side 14)

GENMAB FÅR MIA NÅR SALG AF MIDDEL KRYDSER 3 MIA DOLLAR

Når darzalex-salget krydser 3 mia. dollar, er der milliardbetaling på vej til Genmab. Og det er realistisk, at det bliver i år, siger topchef Jan van de Winkel. (Side 22)

BERLINGSKE BUSINESS

DYSTRE UDSIGTER UDFORDRER VORES MÆRSKS FORRETNING

Verdensøkonomien er på vej ned i gear, og det truer verdens største rederi, A.P. Møller-Mærsk, der står midt i en gennemgribende forandring af forretningen. En skuffende indtjening og en øretæve til Mærsk-aktien har ramt topchef Søren Skou. (Forside, side 4-5)

TDC TABER PÅ TV MEN VINDER NYE MOBILKUNDER

Det seneste regnskab fra Danmarks største teleselskab, TDC, viser en fastholdelse af omsætningen efter et år med store omvæltninger i selskabet. (Side 8)

USA'S NYE LUP PÅ DANSKE BANK ØGER FRYGT FOR STORBØDER

Hvidvasksagen får nu også børsmyndighederne i USA til at undersøge Danske Bank. Det kan udløse en alvorlig sag, hvor landets største bank får en straf i form af store milliardbøder. (Side 12)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

DEN STORE GEVINST LADER VENTE PÅ SIG HOS MÆRSK

Skuffelsen over de beskedne resultater var udtalt blandt analytikere og investorer, da A.P. Møller-Mærsk torsdag afleverede regnskab for 2018. (Forside, side 6-8)

MT HØJGAARD HAR BRUGT KVOTEN AF KIKSERE

Den kriseramte entreprenørgigant MT Højgaard lægger 2018 bag sig med et underskud på driften på over 500 mio. kr. 2019 ser ifølge koncernen bedre ud, men der er ikke plads til negative overraskelser. (Side 4)

AMERIKANSK BØRSTILSYN SER PÅ DANSKE BANK

Hvidvaskskandalen i Danske Banks estiske filial bliver nu undersøgt af endnu en amerikansk myndighed. Først var det det amerikanske justitsministerium, og nu følger det amerikanske børstilsyn, Securities and Exchange Commission, også op på sagen. (Side 4)

TDC-CHEFEN SVARER IGEN PÅ RIVALERS BREDBÅNDSOFFENSIV

TDC vil skrue op for investeringerne med 1 mia. kr. Det skal styrke TDC i den opskruede kamp om bredbåndskunderne, siger TDC's topchef, Allison Kirkby. (Side 5)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Seneste nyheder