Fredagens aviser med Nationalbanken, Dankort og C25-indeks

Udgivet den 11-12-2020  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

EQT VIL SKABE NORDISK KÆMPE EFTER KØB AF MOLSLINJEN

EQT har købt Molslinjen fra kapitalfonden Polaris i en gigantisk milliardhandel. De nye ejere vil bruge Molslinjen til at skabe en nordisk færgekæmpe. (Forside, side 6-7)

EFTER HÅRD AFVISNING BEJLES DER NU TIL FALCK

Falck skal hjælpe regionerne med at teste for covid-19. Det skal foregå ved hjælp af antigentest, der også kaldes hurtigtest. Det er trods langvarig modvilje vil sundhedsmyndighederne. (Side 8)

NATIONALBANKEN ER IKKE BEKYMRET FOR BANKERNE

Nationalbankens seneste stresstest viser, at det står godt til blandt bankerne og realkreditudlånere, der ikke kommer i nærheden af deres egentlige kapitalkrav, selv hvis beskæftigelsen, boligpriserne og privatforbruget falder mærkbart. (Side 12)

BANKER SKAL PASSE PÅ MED UDBYTTER I 2021

Selvom mange banker er parate til at udbetale udbytte i 2021, så opfordrer både Nationalbanken og erhvervsministeren til forsigtighed. (Side 14)

DANSK ELCYKEL REJSER 58 MIO. KR. FRA PRIVATE INVESTORER

Den danske elcykel Mate Bike har med hjælp fra blandt andre EQT-bagmand og Euroinvestor-stifter rejst 58 mio. kr. i en ny investeringsrunde. (Side 22)

DANKORTET HAR BANKET TRE ÅR PÅ DØREN I APPLE PAY

Apple Pay har haft stor succes siden lanceringen i Danmark i oktober 2017. Fremgangen er indtil videre sket uden anvendelse af dankortet. (Side 24)

ECB TROR PANDEMI TIDLIGST ER VÆK I BEGYNDELSEN AF 2022

Usikkerheden om vækst og inflation på grund af covid-19 er så stor, at ECB øger og forlænger to hjælpeprogrammer. (Side 34)

AKTIEOPTUREN VIL FORTSÆTTE I DET KOMMENDE ÅR FORUDSER BLACKROCK

Aktieopturen er langt fra forbi. I 2021 bliver risiko belønnet, for der er udsigt til kursstigninger, forudser flere markedsdeltagere. (Side 36-37)

BERLINGSKE BUSINESS

NYT OPGØR OM GIFTIGE LÅN KAN AFSLØRE OVERPRISER I BANKSEKTOREN

De problematiske swaplån, som for nogle år siden sendte en række andelsboligforeninger ud i konkurs, er på vej mod en ny runde i retten. Der er således sået tvivl om, hvorvidt bankerne har beregnet sig overpriser for at lade kunderne slippe ud af swapaftalerne. (Forside, side 8-9)

NYE RESTRIKTIONER ER ET ALVORLIGT SLAG TIL ØKONOMIEN

Flere økonomer vurderer, at de skærpede restriktioner, som indbyggerne i yderligere 31 kommuner nu bliver omfattet af, vil komme til at gøre ondt på dansk økonomi. (Side 4-5)

LAVE RENTER SÅ LANGT ØJET RÆKKER IFØLGE ECB

Den Europæiske Centralbank kom torsdag med endnu en hjælpepakke, der skal bidrage til at understøtte europæisk økonomi det kommende år. De lave renter vil dermed fortsætte. (Side 10)

NATIONALBANKEN GIVER KLAR BESKED - BANKER IKKE GODT NOK FORBEREDT TIL VÆRSTE SCENARIE

Flere tab på coronaudsatte kunder kan vise sig i den kommende tid, og bankerne bør fortsat være tilbageholdende med udbyttebetalinger, lyder det fra Nationalbanken. (Side 11)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

TRE AF FIRE VIRKSOMHEDER MANGLER VIGTIGT KLIMAMÅL

Virksomheders CO2-mål gælder i mange tilfælde kun en lille del af det samlede klimaaftryk. Det møder kritik fra eksperter, rådgivere og investorer. (Forside, side 6-8)

JYSKE BANK RYGER UD AF C25 - NETCOMPANY KOMMER IND

Jyske Bank må forlade sin plads i det danske eliteindeks C25, og bliver erstattet af Netcompany. (Side 4)

RESTRIKTIONER RAMMER ØKONOMIEN

Nu er landet i store træk lukket delvist ned. Det gør ondt på økonomien, men en eksplosiv smitte gør endnu mere ondt, vurderer eksperter. (Side 10-11)

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK STRÆKKER SIKKERHEDSNETTET TIL 2022

ECB's opkøbsprogram er udvidet til 1850 mia. euro og forlænget med ni måneder. (Side 13)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Relaterede nyheder