Fredagens aviser med Pandora, Danske Bank og Tryg

Udgivet den 25-09-2020  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

MARKANT GENREJSNING AF PANDORA

Hverken coronakrise, butikslukninger eller faldende forbrug synes at stoppe smykkeselskabet Pandora, hvor koncernchef Alexander Lacik har genvundet investorernes tillid. Prisen på aktien er steget 60 pct. i 2020, og Pandora er det selskab, der i år har klaret sig bedst blandt danske eliteaktier. (Forside, side 6-7)

VELUX FYRER OP MOD 680 - MEN STYRKER INNOVATIONEN

En strukturændring i Velux betyder, at omkring 580 mand fyres, mens et ambitiøst udviklingscenter er på trapperne. (Side 8)

BANKERNES BASISRESULTAT ER FALDET MED 60 PCT. PÅ 10 ÅR

Bankerne er udfordret på flere fronter. En af dem er basisindtjeningen, der er svundet ind. Det går ud over samfundet, vurderer eksperter. (Side 10)

WOLT I DANSK TAKEAWAY-SATS: VIL HYRE 2000 NYE BUDE

Wolt skruer op for blusset på det danske takeaway-marked. I løbet af efteråret vil selskabet hyre 2000 nye bude i Danmark. (Side 16)

KAPITALFORVALTERE HAR SVÆRT VED AT TILTRÆKKE KVINDER

Kvindelige porteføljeforvaltere kan både forbedre bundlinjen og øge diversiteten, men branchen mislykkes med at tiltrække dem. (Side 20)

SLUTSPIL OM BREXIT: SÅDAN STÅR DE DANSKE BØRSSELSKABER RUSTET

Danske aktier er stærkt rustet til et brexit, selv om visse selskaber vil blive ramt, lyder det fra Sydbank i ny analyse. Det danske C25-indeks steget 40 pct., siden briterne stemte sig ud af EU tilbage i 2016. (Side 36-37)

BERLINGSKE BUSINESS

51 PCT. AF SELSKABERNE VIL BETALE HJÆLPEPAKKER TILBAGE

Er det samfundssind at returnere pengene fra hjælpepakkerne til staten, eller er det i orden at beholde dem trods en bedre end ventet økonomi? Spørgsmålet deler vandene - også blandt eksperter. (Forside, side 4-5)

NYE OPLYSNINGER OM DANSKE BANKS FILIAL I LITAUEN BØR KULEGRAVES

Danske Bank i Litauen lod omfattende mistænkelige summer strømme igennem banken og spillede en nøglerolle i tysk hvidvaskskandale, viser rapport. Derfor bør banken nu iværksætte en tilbundsgående undersøgelse af, hvad der foregik i den baltiske filial, mener eksperter og politikere. (Side 7)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

PFA ER RASLET NED I AFKAST

Allan Polack, der er topchef i landets største pensionsselskab, PFA, kritiseres for ikke længere at levere samme afkast som konkurrenterne. Kritikken går på, at PFA under Polack har været for forsigtig med at investere i aktier. (Forside, side 6-7)

VELUX SKÆRER 550 STILLINGER I NY STRUKTUR

Et opgør med en lokalt forankret struktur sender Velux ud i en større fyringsrunde. 550 stillinger ryger i en omstrukturering, som dog også vil skabe nye stillinger. (Side 4)

MILLIARDER PÅ VEJ TIL FORSIKRINGSKUNDER

Trods coronakrisen er Tryghedsgruppen, som ejer 60 pct. af forsikringsgiganten Tryg, klar til at udbetale en rekordstor bonus til 1,3 mio. danskere. (Side 8)

TOPDIREKTØR I NOVO SKAL I VIDNESKRANKEN

Novo Nordisk og Sanofi mødes i næsten uge i Sø- og Handelsretten i en speciel sag om en pressemeddelelse. Mads Krogsgaard Thomsen, koncerndirektør med ansvar for forskning og udvikling i Novo Nordisk, skal afhøres som vidne i slagsmålet. (Side 14)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Relaterede nyheder