Fredagens aviser med Sydbank, B&O og ALK-Abellõ

Udgivet den 02-10-2020  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

JYSK LÆGGER NY OG GRØN STRATEGI

Jacob Brunsborg, der står bag Jysk, skyder 1 mia. kr. i vindkraft og solenergi. Det er første skridt mod flere tunge grønne investeringer. Det er et opsigtsvækkende strategiskifte i grundlægger Lars Larsens livsværk. (Forside, side 6-8)

FINANSOPKØB BLIVER MED SYDBANK I FRONT

Sydbank deltager gerne i flere opkøb, siger topchef Karen Frøsig. Men med Sydbank i front. Ifølge analytiker placerer Alm. Brand-købet banken godt i konsolideringen i banksektoren. (Side 10)

ALM BRAND KAN NU KONCENTRERE SIG OM AT SÆLGE FORSIKRING

Alm. Brand Bank har været et smertensbarn for forsikringskoncernen Alm. Brand i mere end et årti. Men nu er det slut. Banken er solgt til Sydbank. (Side 10)

MÆRSK-FORMAND MENER AT SKOU FORTJENER ROS

Bestyrelsesformand Jim Hagemann Snabe roser Mærsk-topchef for sin evne til holde kursen i svært farvand. Men når det går godt, øges kravene. (Side 14)

B&O FØRST TILFREDS NÅR DER ER OVERSKUD

B&O er i gang med en langsom oprejsning efter en katastrofal periode. Salget vokser for første gang i to år. Ifølge koncernchef Kristian Teär er det stigende salg et tegn på, at strategien virker. (Side 16)

DANSK SPILFIRMA KØBER KONKURRENT FOR 328 MIO. KR.

Better Collective foretager sit femte opkøb på to år og overtager ejerskabet af britiske Atemi Group for 328 mio. kr. (Side 20)

CORONA SNITTER EN KVART MILLIARD AF SALGET HOS TÆPPEKONCERNEN EGE

Ege venter ikke at have erobret det tabte på grund af corona tilbage før i 2022/23 og accelererer implementering af ny strategi. (Side 24)

SPEKULANTER TRUER BØRSSELSKABERS MULIGHED FOR AT HENTE NYE PENGE

Kurseksplosioner på to- og trecifrede procenter blandt nye First North-selskaber truer eventuelle kommende emissioner. Der er trådt 8 nye selskaber på First North i 2020. (Side 36-37)

WINDOWMASTER VIL SKABE STABIL VÆKST PÅ OPKØB

Windowmaster går på First North for at hente 49-59 mio. kr. til at foretage opkøb i nichemarkedet for naturlig ventilation. (Side 38)

BERLINGSKE BUSINESS

SF VIL HAVE STATSLIGE OBSERVATØRER I DANSKE BANK

Der er brug for hjælp udefra til at sikre, at der bliver ryddet ordentligt op i gældskaosset i Danske Bank. Det siger SF, der mener, det er på høje tid, at der bliver indsat observatører i banken. Både Finanstilsynets direktør Jesper Berg og erhvervsminister Simon Kollerup (S) åbner for at inddrage eksterne eksperter. (Side 6)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

PATENTER KAN VÆRE GENVEJ TIL SUCCES PÅ BØRSEN

Aktiekurserne kan få et pænt løft, hvis forskningstunge virksomheder - som Genmab - formår at forvandle forskning til patenter, viser en analyse fra investeringsbanken Carnegie. (Forside, side 6-7)

DANSKERE MULIGHED FOR AT INVESTERE DERES FORMUE BÆREDYGTIGT

Danske Banks pensionsselskab ønsker at tage et samfundsansvar og lancerer et nyt pensionsprodukt. Danica Pension lancerer et nyt pensionsprodukt, hvor der investeres i virksomheder, der understøtter FN's verdensmål om sociale forhold, sundhed og klima. (Side 4)

ALK'S FREMTIDSHÅB NYDER EN SÆRLIG BESKYTTELSE

Allergikoncernen ALK har blot øget antallet af IP-rettigheder med 34 pct. siden 2014. Det er der dog ifølge topchefen en naturlig årsag til. (Side 7)

SYDBANK KÆMPEDE MED TO BANKER OM MILLIARDOPKØB AF ALM. BRAND BANK

Jyske Bank var længe med i kapløbet om at opkøbe Alm. Brand Bank, mens landbobanken hurtigt trak sig. (Side 8)

UDSIGT TIL NEGATIVE AFKAST PÅ OBLIGATIONER DE NÆSTE 10 ÅR

Man vil tabe penge på en portefølje af sikre obligationer hvert år de næste 10 år, viser nye beregninger fra Rådet for Afkastforventninger under Forsikring & Pension. (Side 10)

B&O MED FREMGANG I SALGET FOR FØRSTE GANG I TO ÅR

Efter et år i den varme stol kan Bang & Olufsens direktør, Kristian Teär, præsentere et regnskab med fremgang og mindre underskud end før. (Side 11)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Seneste nyheder