Fredagens danske avisuddrag med coronavirus, grøn omstilling og Tivoli

Udgivet den 06-03-2020  |  kl. 07:26  |  

BØRSEN

DANSK PARTNER I KAPITALFOND TJENER 2 MIA PÅ ET HALVT ÅR

Siden den svenske kapitalfond EQT blev børsnoteret for et halvt år siden, er aktien steget med 130 pct. For den danske partner Morten Hummelmose betyder det, at hans aktier er steget med 2 mia. kr. i værdi. (Forside + side 12)

ANALYSEHUSE OG TÆNKETANKE VURDERER AT GRØN OMSTILLING VIL KOSTE TOCIFRET MILLIARDBELØB

Mens regeringen har forholdt sig tavs til udgifterne til den grønne omstilling, har både tænketanke og analysehuse regnet på omkostningerne, som de vurderer ligger et sted mellem 10 og 26 mia. kr. (Forside + side 22-23)

ECB-CHEF STÅR FORAN FØRSTE STORE ILDPRØVE

Christine Lagarde står foran sin første udfordring som chef i Den Europæiske Centralbank, ECB, efter at verdens store centralbanker med Federal Reserve i spidsen har sænket de ledende renter. (Forside + side 26)

BIOTEKAKTIER KAN FORGYLDES AF AMERIKANSK BLÅSTEMPLING

Medvind fra de amerikanske lovgivere kan betyde aktieafkast og reducerede risici i biotekaktier, vurderer kapitalfond. I november blev Orphazyme blåstempelet i USA, og siden er selskabets aktie steget med 94,2 pct. (Forside + side 28-29)

KUNSTIG INTELLIGENS SKAL SIKRE KVINDELIGE LEDERSTILLINGER

Når det kommer til antal af kvinder i ledelser i Europa, ligger Danmark tredjesidst. Kunstig intelligens skal gøre op med problemet. (side 8)

RADIUS-KØBER FORGYLDES ATTER AF ØRSTED-AKTIER

Seas-nve, der står til at købe Radius fra Ørsted, venter lige nu på godkendelse fra myndighederne. I mellemtiden nyder Seas-nve godt af en stigning på 61 pct. i Ørsted. (side 14)

TIVOLI HENTER NY TOPCHEF FRA DANSKE SPIL

Tivoli har ansat Danske Spil-direktør Susanne Mørch Koch til stillingen som ny administrerende direktør. Hun erstatter Lars Liebst, der har siddet på posten i 24 år. (side 18)

GRØN OMSTILLING KAN BLIVE DYR FOR PENSIONSKASSER

Pensionskasserne kan få en vigtig rolle i den grønne omstilling. Det vurderer Jesper Rangvid, der er professor ved CBS. Men det kan få konsekvenser for afkastet, advarer han. (side 24)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

EUROPÆISKE BANKER RAMT AF CORONAVIRUS

Coronavirusset får investorer til at flygte fra især de europæiske banker. I det ledende europæiske Stoxx 600-indeks er bankaktierne faldet med 18 pct. i de sidste to uger, mens de generelle aktier er faldet med 11 pct. (Forside + side 6-8)

ARLA PLANLÆGGER PLANTEBASERET UDVIDELSE

Arla planlægger at udvide sit sortiment af plantebaserede produkter. I første omgang vil mejerikoncernen inden sommerferien lancere tre typer havredrikke. Efterfølgende vil flere varianter og typer støde til. (side 4)

CORONAVIRUS MERE END FORDOBLER TAB FOR FLYSELSKABER

Coronavirusset har krævet sin første konkurs blandt europæiske flyselskaber. Det er det britiske flyselskab Flybe, der har måttet indstille flyvningen efter fire årtier. Det vurderes af flere, at flere flyselskaber vil blive konkursramte. (side 8)

SPAR-KÆDEN OPRUSTER SIG I KAMPEN OM FORBRUGERNE

Den danske supermarkedskæde Spar, der er en del af Dagrofa-koncernen, vil modernisere rundt om i landet for at ruste sig mod konkurrencen fra især discountbutikkerne. (side 12)

BERLINGSKE BUSINESS

TIVOLI HAR FUNDET NY TOPCHEF HOS DANSKE SPIL

Tivoli har hentet den 46-årige Susanne Mørch Koch ind som topchef, hvor hun erstatter forhenværende topchef Lars Liebst. (side 3)

EKSPERTER SÅR TVIVL OM SVINDEL HOS NYE IVÆRKSÆTTERE

Erhvervsstyrelsen fremlagde i 2018 en rapport, der undersøgte de danske iværksætterselskaber, som blev brugt som for at aflive den særlige selskabsform IVS. Konsekvensen af dette er ifølge dansk iværksætter, at der nu stiftes færre nye selskaber i en tid, hvor Danmark skriger på flere iværksættere. (side 4-5)

MÆRSK RAMMES HÅRDT AF CORONAVIRUSSET

Mærsk er en af de danske virksomheder, som er hårdest ramt af coronavirusset. Hvert tiende containerskib ligger tomt, og det kommer til at kunne mærkes på regnskabet for første kvartal, mener analytiker Mikkel Emil Jensen. (side 6-7)

/ritzau/FINANS

Morten Frederik Heltoft

Relaterede nyheder