Fredagens danske avisuddrag med Novo, Mærsk og Carlsberg

Udgivet den 22-03-2019  |  kl. 07:16  |  

BØRSEN

FYNSK REVISOR HAMSTRER 292 ENKRONEFIRMAER

En revisor fra Fyn vil tjene penge på regeringens skrottede selskabsform og har stiftet IVS'er i massevis. Politikere vil have mandsopdækket selskaber. (Forside, side 6-7)

HESALIGHT-STIFTER UDLØSTE ALARMER I ANDELSKASSE

Københavns Andelskasse fik hvidvaskalarmer på Lars Nørholt fra Hesalight, mens han var tiltalt for bedrageri. Flere sager var ikke behandlet. (Forside og side 12)

BILGIGANTER PÅ ELBILJAGT I KAMP OM AT OVERLEVE

Investorerne holder skarpt øje med de store bilproducenter, som satser astronomiske beløb på elbiler. (Forside, side 30-31)

NOVO-FORMAND SENDER LØNPAKKER TIL EFTERSYN

På Novo Nordisks generalforsamling mødte lønpakker kritik fra pensionskassen ATP. Nu vil bestyrelsesformand Helge Lund gå lønniveau efter i sømmene. (Side 10)

MÆRSK KICKSTARTER CO2-MÅL MED SATS PÅ BIOBRÆNDSTOF

I løbet af de næste måneder sejler megaskibet Emma Mærsk fra Holland til Kina med biodynamisk brændstof. Mærsk ser store perspektiver. (Side 14)

EKSPERT: SPAR NORD SKRÆMMER BUD VÆK

Spar Nords signal om, at man er klar til at hæve buddet på Danske Andelskassers Bank, kan bruges til at skræmme andre interesserede væk. (Side 18)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

NOVO NORDISK ER GODT PÅ VEJ MOD MÅLET EFTER FORENKLING

Landets mest værdifulde selskab står stærkt, og ikke mindst fokus på at skabe en mere simpel organisation er vigtig, lød det fra formanden. (Side 4)

DERFOR FRYGTER RIVALERNE DET TYSKE RETSSYSTEM, SOM CARLSBERG LÆGGER ARM MED

Carlsberg står ene bryggeri tilbage i en af årtiets største kartelsager i Tyskland og har taget kampen op mod retssystemet, som de færreste kartelanklagede virksomheder vil lægge sig ud med. (Forside, Side 8-9)

DANSKE TØJMÆRKER VENDER MILLIONTAB VED AT GÅ MED ONLINEGIGANTER

En større del af dansk mode afsættes via de store netportaler. Netop den salgskanal er med til at bringe modehuset Han Kjøbenhavn på ret kurs. (Side 10)

BERLINGSKE BUSINESS

METROBYGGERI PRESSES YDERLIGERE: UDSKÆLDTE ITALIENERE AFVISER KRITIK

Cityringens hovedentreprenør afviste i sit regnskab kritikken af selskabets manglende evne til at gøre byggeriet hurtigere færdigt. Det er blandt andet uventet ekstraarbejde og "indblanding" fra togleverandør, der til dels får skylden. (Forside, side 4-5)

KAOS I KØBENHAVNS ANDELSKASSE: 5598 HVIDVASKALARMER OG SVINGDØR I LEDELSEN

En fortrolig rapport fra Finanstilsynet har givet et indblik i et kaos i den nu lukkede bank, der blandt andet involverer suspekte pengestrømme for milliarder. På trods af, at hvidvaskalarmen lød 5598 gange i banken, underrettede det lille pengeinstitut kun Bagmandspolitiet en enkelt gang. (Side 6-7)

SKOTSKE POLITIKERE VIL SPLITTE DANSK MILLIARDÆRS JORDBESIDDELSER

Den danske milliardær, Anders Holch Povlsen, står til at komme i skudlinjen i det skotske parlament. Ud over at stå bag Bestseller-koncernen, er milliardæren også den største jordejer i Skotland med 89.000 hektar jord, og parlamentet vil opbryde hans monopol på den skotske natur. (Side 8)

KAOTISK BREXIT-SITUATION GIVER DYBE PANDERYNKER HOS DANSKE TOPCHEFER

Før var det manglen på kvalificeret arbejdskraft, der var den største hæmsko for danske virksomheders vækst, men nu er det usikkerheden omkring det snart forestående brexit, som tynger. (Side 10-11)

/ritzau/FINANS

Lærke Lehmann Raschat

Tags:  newspaper❯ 

Relaterede nyheder