Fredagens danske avisuddrag med Novo, Postnord og Coop

Udgivet den 06-12-2019  |  kl. 07:30  |  

BØRSEN

NOVO NORDISK FØLER SIG SIKRET TI ÅR FREM

Novo Nordisks chef for forskning og udvikling, Mads Krogsgaard Thomsen, tror på, at Novo Nordisk produktmæssigt står temmelig stærkt de næste ti år frem. Særligt molekylet Semaglutid, der bruges mod diabetes, sikrer væksten. (Forside, side 6-7)

FRITZ HANSEN SKIFTER UD I TOPPEN

Den danske designvirksomhed Fritz Hansen skifter topchef. Jacob Holm går af efter 22 år, for han vil ikke være en "prop i systemet". (Forside, side 12)

DANSKE BANK LØFTER IGEN FORVENTNINGERNE

Danske Bank hæver forventningerne på baggrund af ændrede skatteomstændigheder. Opjusteringen kommer, efter at banken nedjusterede i juli og nedpræciserede i november. (Side 16)

HÅNDVÆRKERFRADAG FORBLIVER PÅ FINANSLOVEN

Boligjobordningen, der koster 445 mio. kr. årligt, bliver ikke fjernet med den nye finanslov, selv om regeringens røde støttepartier ønsker det. Socialdemokratiet mener, at ordningen blandt andet kan skabe flere energirenoveringer. (Forside, side 24)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

POSTNORD VIL HAVE MERE STATSSTØTTE

Postnord i Danmark kræver et trecifret millionbeløb i støtte, hvis selskabet fortsat skal levere breve til alle dele af Danmark efter nytår. Transportminister Benny Engelbrecht vil købe sig tid til forhandlinger. (Forside, side 4)

MOMSSVINDELNETVÆRK INVOLVERET I AT SENDE UDSTYR TIL IS

Manden, der var involveret i et momssvindelnetværk, som ifølge ham selv har snydt den danske stat for milliarder, står nu frem. Sammen med en af bagmændene i netværket, har han været med til at levere hospitalsudstyr til Islamisk Stat. (Forside, side 5-9)

DANISH CROWN INVESTERER I AUTOMATISERING

Slagterikoncernen Danish Crow vil investere 1,6 mia. kr. i automatisering på sine slagterier og forædlingsfabrikker i Danmark og Polen. (Forside, side 12)

BERLINGSKE BUSINESS

TRANSPORTMINISTER ANGRIBES FOR AT POSTULERE BRED POLITISK ENIGHED BAG TAXILOV

Transportminister Benny Engelbrecht holder fast i, at der var bred politisk enighed bag den nye taxilov, som forbyder udenlandske kapitalfonde at eje danske taxiselskaber. Men det billede genkender flere af forligspartierne ikke. (Forside, side 4-5)

COOPS AVISFORBUD KRITISERES FOR SPIN

Coops lancering af en ambitiøs klimaplan blev overskygget af forslaget om et totalt forbud mod tilbudsaviser. Forslaget anklages for at være hykleri og spin. (Forside, side 12)

TOPCHEFERS LØN ER STUKKET AF FRA MEDARBEJDERES LØNNINGER

Den gennemsnitlige direktørlønning i danske virksomheder med mere end 1000 årsværk var i 2016 21,8 gange højere end den gennemsnitlige medarbejderløn. Det er en voldsom stigning i forhold til 2002. (Forside, side 10-11)

/ritzau/FINANS

Nora Simone Emilia

Tags:  newspaper❯ 

Relaterede nyheder