Fredagens internationale avisuddrag med Macron, Amazon og Nordkorea

Udgivet den 19-01-2018  |  kl. 07:54  |  

FINANCIAL TIMES (WWW.FT.COM):

MACRON: INGEN SÆRLIG BREXIT-AFTALE TIL STORBRITANNIEN

Den franske præsident Emmanuel Macron har på et statsmøde mellem Frankrig og Storbritannien udtrykt modstand overfor de britiske planer om at indgå en særlig handelsaftale med EU i forbindelse med brexit. Ifølge Macron er briterne velkomne på det indre marked, men kun hvis de overholder alle gældende regler. (EMMANUEL MACRON REJECTS SPECIAL ACCESS FOR CITY AFTER BREXIT)

ECB-CHEF FÅR KRITIK FOR HEMMELIG KLUB

Chefen for den europæiske centralbank, Mario Draghi, har fået kritik af EU's ombudsmand for sit medlemskab af en hemmelig klub bestående af de europæiske landes centralbankchefer og ledere fra flere store private banker. Ifølge ombudsmanden sætter Draghis medlemskab "spørgsmålstegn ved centralbankens uafhængighed og underminerer den folkelige tillid til institutionen." (ECB REBUKED FOR MARIO DRAGHIS LINKS TO BANKERS CLUB)

NY UBER-AKTIONÆR VIL RETTE FOKUS MOD USA OG EUROPA

Den japanske teknologivirksomhed Softbank, der tirsdag blev hovedaktionær i kørselstjenesten Uber, vil gøre op med virksomhedens strategi om at levere transport "overalt og for alle". Fremover skal Uber koncentrere sig om udvalgte markeder i USA, Europa og Sydamerika. (UBER TOLD TO FOCUS ON US AND EUROPE AS SOFTBANK DEAL CLOSES)

UNGARN STRAMMER IMMIGRATIONSREGLER IGEN

Den ungarske regering har indført en ny lov, der blandt andet pålægger organisationer, som hjælper flygtninge, at betale en ekstra skat på 25 pct. Loven har fået kritik af flere nødhjælpsorganisationer, der mener, at loven udelukkende er et udtryk for politisk forfølgelse. (HUNGARY HARDENS STANCE ON ILLEGAL IMMIGRATION)

WALL STREET JOURNAL (WWW.WSJ.COM):

NEW YORK OG BOSTON BLANDT FAVORITTER TIL NYT AMAZON-HOVEDKVARTER

Den amerikanske internetgigant Amazon har offentliggjort en liste med tyve amerikanske byer, der skal konkurrere om at få lov til at huse selskabets nye hovedkvarter. Amazons nye anlæg forventes at bringe op mod 50.000 jobs og milliardstore investeringer med til værtsbyen. (AMAZON NARROWS CHOICE FOR HQ2 TO 20)

KINESISKE SKIBE LEVEREDE GODS TIL NORDKOREA TRODS SANKTIONER

Seks kinesiske skibe har ifølge den amerikanske FN-delegation leveret varer til og fra flere nordkoreanske havne på trods af strenge handelssanktioner mod landet. Skibene skulle blandt andet have leveret kul til havne i Vietnam og Rusland. (SIX CHINESE SHIPS COVERTLY AIDED NORTH KOREA)

THE NEW YORK TIMES (WWW.NYT.COM):

AIRBUS UNDERSKRIVER ARABISK MILLARDAFTALE

Det Dubai-baserede flyselskab Emirates har indgået en aftale om af købe 36 af den europæiske flyproducent Airbus A380-modeller, der er verdens største passagerfly. Flyet var ellers i fare for at blive skrottet, da efterspørgslen på det nye kæmpefly har skuffet fælt. (EMIRATES OFFERS A380 A LIFELINE SIGNING 16$ BILLION DEAL WITH AIRBUS)

/ritzau/FINANS

Søren Dahl

Tags:  Newspaper - Internat❯