Fredagens obligationer: Laveste inflation i fire år sendte renten ned

Udgivet den 29-05-2020  |  kl. 17:02  |  

Små rentefald prægede obligationsmarkedet fredag, efter at formiddagens inflationstal viste den mest afdæmpede prisstigningstakt i fire år.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation sluttede i minus 0,29 pct. - 3 basispoint lavere end torsdag.

Et estimat fra EU's statistikkontor viste en prisstigningstakt på bare 0,1 pct. på årsbasis i eurozonen mod 0,4 pct. i april.

Den flade prisudvikling indikerer ifølge makroanalytiker i Sydbank Mathias Dollerup Sproegel, at Den Europæiske Centralbank, ECB, kan få behov for at lempe pengepolitikken igen ved at øge opkøbene af obligationer i markedet.

- ECB har indtil videre tømt en tredjedel af PEPP's magasin på 750 milliarder euro i 2020. Med den nuværende fart på seddelpressen er magasinet tømt til september. Derfor forventer vi, at ECB på rentemødet den 4. juni forøger rammerne i PEPP og forlænger opkøbene ind i 2021, hedder det i en kommentar.

Også eftermiddagens amerikanske nøgletal tegnede et dystert billede af den økonomiske udvikling og medvirkede til at holde renterne nede.

Det amerikanske privatforbrug faldt hele 13,6 pct. Desuden skuffede aktivitetsindekset, Chicago PMI, og University of Michigans endelige tal for forbrugertilliden blev overraskende revideret ned i maj.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Relaterede nyheder