Fredagens obligationer: Lille rentefald sluttede ugen af

Udgivet den 14-02-2020  |  kl. 17:07  |  

Der var fredag ikke den store ændring på rentemarkedet i Danmark. Den toneangivende tiårige danske statsobligation endte med en rente på minus 0,39 pct., hvilket var 2 basispoint lavere end torsdag ved lukketid. Der var fald af samme størrelse i Tyskland og Frankrig.

Niveauet sidste fredag var minus 0,37 pct.

Fra dagens start var der et par nøgletal, og i løbet eftermiddagen kom USA på banen med et par stykker.

Den danske økonomi voksede i fjerde kvartal af 2019, da bruttonationalproduktet (BNP) i sæsonkorrigerede tal gik frem med 0,3 pct. set i forhold til kvartalet før.

Det er lidt under det gennemsnitlige niveau de seneste årtier, men trods alt bedre end væksten i Tyskland, der fredag morgen fremviste nulvækst i fjerde kvartal.

Den økonomiske vækst i eurozonen var 0,1 pct. i fjerde kvartal i forhold til kvartalet før. Væksten i bruttonationalproduktet var samtidig positiv med 0,9 pct. i forhold til samme kvartal sidste år.

Ifølge Bloomberg News var der ventet stigninger på henholdsvis 0,1 pct. og 1,0 pct.

Dagens vigtigste tal kom fredag eftermiddag fra USA i form af status for det amerikanske detailsalg, som giver et fingerpeg om den økonomiske fremgang.

Detailsalget steg som ventet 0,3 pct. i januar sammenlignet med december. Industriproduktionen og kapacitetsudnyttelsen ramte også stort set som ventet. Dagen blev rundet af tal for Michigan-tillidsindekset, der overraskede markant.

Forbrugertillidsindikatoren steg ifølge den foreløbige opgørelse til 100,9 i februar fra 99,8 måneden før.

Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet et fald i opgørelsen til 99,5 ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Relaterede nyheder