Fredagens obligationer: Rentefald indved blandet kongetal

Udgivet den 04-09-2015  |  kl. 17:04  |  

Det danske obligationsmarked var fredagen igennem præget af rentefald. Og sidst på dagen endte renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation i 0,87 pct., hvilket var 8 basispoint lavere end torsdagens lukkeniveau på 0,95 pct.

Dermed lukkede den danske rente i det laveste niveau for indeværende uge, efter at den tirsdag ellers havde været oppe at vende i omkring 1,0 pct.

Dagen igennem var der kun én ting, som fangede investorernes interesse - og det var den imødesete amerikanske jobrapport for august. Da rapporten, som yndes at blive kaldt kongen af nøgletal, endelig blev præsenteret fredag eftermiddag, var det en pose blandede bolsjer, som de handlende fik at tygge på.

Men rapporten bekræftede i store træk, at verdens største økonomi har det ganske godt.

Jobrapporten viste således en jobskabelse uden for landbruget på 173.000 personer i august. Det var et stykke under økonomernes estimat på 217.000 ifølge Bloomberg News.

Det skal dog ses i lyset af, at sidste måneds jobskabelse blev revideret op med 30.000, så der i juli blev skabt 245.000 job uden for landbruget. Også junitallet fik et hak opad.

Desuden endte den amerikanske ledighed på 5,1 pct., hvilket var et fald på 0,2 pct.point i forhold til juli.

Efterfølgende vurderede flere økonomer, at rapporten for årets sidste sommermåned ikke ændrer ved den generelle opfattelse af, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, snart vil hæve sin ledende rente for første gang siden 2006.

Det kan allerede ske ved centralbankens næste rentemøde, der finder sted senere i september.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Obligationer❯  Danmark❯  lukning❯ 

Relaterede nyheder