Fredagens obligationer: Rentehop på ugens sidste handelsdag

Udgivet den 31-07-2020  |  kl. 17:00  |  

Efter et lille rentefald ved åbningen af det danske obligationsmarked fredag, steg renten i eftermiddagens løb. Den samme tendens sås i Tyskland og Frankrig.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation endte fredag i underkanten af minus 0,39 pct., hvilket var 4 basispoint højere end ved lukketid torsdag. I forhold til sidste fredag er der tale om et rentefald fra minus 0,33 pct.

Der var en håndfuld nøgletal i fredagens løb, herunder BNP-rapporter for andet kvartal fra eurozonen, der landede kl. 11. Sammen med inflationstal fra samme sted var de det primære, indtil eftermiddagens USA-tal.

EURO BNP SOM VENTET

Den økonomiske vækst i eurozonen var 12,1 pct. lavere i andet kvartal i forhold til kvartalet før. Det viste en opgørelse fra Eurostat. Væksten i bruttonationalproduktet var negativ med 15 pct. i forhold til samme kvartal sidste år. Ifølge Bloomberg News var der ventet fald på henholdsvis 12,1 pct. og 14,5 pct.

Forbrugerpriserne i eurozonen steg med 0,4 pct. i juli i forhold til den tilsvarende måned året før. Det viste det første estimat over udviklingen fra EU's statistikbureau. Det var uventet, da konsensus ifølge Bloomberg News var en stigningstakt på 0,2 pct. mod 0,3 pct. måneden for.

FOKUS PÅ FED's INFLATIONSMÅL

Eftermiddagens statistikker fra USA omfattede personlig indkomst og privatforbrug, mens dagens vigtigste tal var PCE-kerneprisdeflator, der er Federal Reserves fortrukne inflationsindikator.

Den amerikanske centralbank, Federal Reserves, foretrukne inflationsmål, kerneinflationsindikatoren PCE Core, viste en stigningstakt på 0,9 pct. på årsbasis i juni, mens priserne steg med 0,2 pct. i forhold til måneden før.

Økonomerne havde ifølge Bloomberg News estimeret en fremgang på 1,0 pct. på årsbasis og 0,2 pct. på månedsbasis.

Dagen - og juli måned - blev sluttet af nøgletalsmæssigt med den endelige opgørelse af Michigan-tillidsindekset for juli, der skuffede lidt. Forbrugertillidsindikatoren fra University of Michigan landede i den endelige udgave for juni på 72,5. Den foreløbige havde vist et indeks på 73,2. Analytikerne havde ventet et endeligt resultat på indeks 72,9 ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Relaterede nyheder