Fredagens obligationer: Renten endte uændret for ugen

Udgivet den 16-02-2018  |  kl. 16:59  |  

Det rentefald, der begyndte torsdag middag, fortsatte fredag og sendte renterne ned i Europa og dermed også i Danmark på ugens sidste handelsdag.

Den ledende tiårige danske statsrente endte fredag i 0,77 pct. - 4 basispoint under torsdagens niveau. I store træk var tendensen den samme i det øvrige Europa, hvor der også kunne konstateres rentefald i samme eller lidt større størrelse.

Torsdag middag var renten oppe i 0,86 pct. - det højeste niveau i hele det toneangivende papirs levetid. Obligationen blev udstedt i starten af 2017.

Med fredagens slutniveau er den tiårige danske statsrente faldet 1 basispoint siden sidste fredag.

FORTSAT USIKKERHED

Obligationsinvestorer og handlere sad tilsyneladende en underliggende usikkerhed overhørig. Underliggende var der fortsat usikkerhed i obligationsmarkedet - primært knyttet til USA.

De seneste to dage fik investorerne to nøgletal, der indikerer, at den amerikanske inflation er opadgående. Torsdag fulgte de amerikanske producentpriser op på onsdagens overraskende høje forbrugerpriser.

Det har ifølge flere iagttagere øget forventningen om et øget tempo i renteforhøjelser hos den amerikanske centralbank, Federal Reserve, og det har sendt renterne op, hvilket til dels har smittet af på de europæiske markeder.

Torsdag opjusterede analytikerne hos Jyske Bank forventningerne til tempoet i den amerikanske centralbanks renteløft.

Analytikerne i Jyske Bank skønner nu, at banken vil hæve den ledende rente fire gang i år og en femte gang på mødet i marts 2019. Tidligere skønnede analytikerne tre renteløft.

Der var ikke et væld af nøgletal fredag, men dem, der var, kom enten ind stort set som ventet eller overraskede positivt.

Det gælder blandt andet importpriser, boligbyggeri og byggetilladelser for januar, der med den brede pensel landede stort set som ventet. Derimod overraskede den foreløbige opgørelse af Michigan-tillidsindekset for februar markant positivt, da det kom ind på 99,9 mod ventet 95,5 og 95,7 måneden før.

FOKUS PÅ RENTEREFERAT I NÆSTE UGE

Vigtigste begivenhed i næste uge bliver onsdagens referat fra den amerikanske centralbanks seneste rentemøde.

Investorerne vil nok granske referatet for at se, om nogle af medlemmerne allerede på rentemødet ønskede at diskutere tempoet i de fremadrettede renteforhøjelser.

Sydbank venter, at Fed-medlemmerne på et tidspunkt vil diskutere og signalere en fjerde renteforhøjelse i 2018 i lyset af de store finanspolitiske lempelser, som Trump har fået gennemført.

- Fremgår det af referatet, at medlemmerne har diskuteret flere renteforhøjelser i 2018, kan renterne blive presset op, vurderer makroanalytiker i Sydbank Kim Blindbæk i en kommentar.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
16:50:02

 
0,00%
 
17:49:02

 
0,02%
 
16:50:02

 
0,00%
 
17:49:02

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder