Fredagens obligationer: Renten faldt efter skuffende nøgletal

Udgivet den 14-12-2018  |  kl. 17:08  |  

Fredagens sluttede med rentefald på det danske obligationsmarked, og dermed fulgte det danske statspapir tendensen i resten af Europa.

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation faldt 3 basispoint til 0,22 pct. fredag, og den sluttede dermed på samme niveau som ved dansk lukketid en uge forinden.

I løbet af formiddagen fik investorerne nye PMI-tal fra både Tyskland og den samlede eurozone, og var med til at give et praj om tempoet i den europæiske økonomi.

PMI-barometeret over indkøbschefernes tillid i euroområdet faldt mere end ventet i december. Det samlede PMI-indeks landede således på 51,3 mod 52,7 måneden før.

Der var ifølge Bloomberg News ventet en indeksværdi på 52,8 blandt økonomerne, og både underindekset for industrisektoren og servicesektoren viste en skuffende udvikling.

Ifølge Nordea synes risiciene for nedgang i økonomien i eurozonen at være voksende, og hvis ikke det økonomiske momentum snart bedres, kan pengepolitiske lempelser igen komme på dagsordenen.

- Vi ser en klar nedadrettet risiko i forhold til ECB's vækstvurderinger, og hvis ikke svækkelsen af det økonomiske momentum snart aftager, så vil centralbanken snart skulle forhold sig til nye lempelsestiltag, vurderer rentestrateg Jan von Gerich fra Nordea i en kommentar efter offentliggørelsen af PMI-tallene.

Fredag eftermiddag kom der også tal fra USA, og forinden havde opmærksomheden særligt samlet sig om detailsalget, der udviklede sig stærkere end forudset i november. Til gengæld skuffede de amerikanske PMI-tal senere dagen.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
14:31:01

 
6,72%
 
14:31:01

 
1,85%
 
14:31:01

 
1,68%
 
26/06/19

 
-1,32%
 
14:31:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder