Fredagens obligationer: Renten faldt efter virusfrygt og blandede data

Udgivet den 21-02-2020  |  kl. 17:06  |  

De danske obligationsrenter fulgte med aktierne ned fredag, hvor investorerne kunne se nærmere på en række europæiske og amerikanske nøgletal.

Fredag sluttede renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation dog kun en spids lavere i minus 0,43 pct. Det svarer til et fald på 1 basispoint fra torsdagens lukkeniveau.

Det lille rentefald hang ved hele dagen, på trods af at formiddagens europæiske nøgletal viste sig at overraske positivt, mens amerikanske nøgletal ikke levede op til forventningerne.

Bekymringerne for en spredning af coronavirusset uden for Kina var også igen fredag med til at sætte en kæp i hjulet for nye stigninger på aktiemarkederne, og det tyngede også obligationsrenterne.

PMI-barometeret over indkøbschefernes syn på aktiviteten i Tyskland udviklede sig ellers bedre end ventet i februars foreløbige opgørelse, da indeksene faldt mindre end ventet.

Det tilsvarende barometer for hele euroområdet steg desuden uventet i februar.

Det samlede PMI-indeks for eurozonen landede således på 51,6 mod 51,3 måneden før. Der var ifølge Bloomberg News ventet en indeksværdi på 51,0 blandt økonomerne.

Et indeks over 50 indikerer, at flertallet forventer fremgang, mens en aflæsning under 50 indikerer tilbagegang for sektor.

Fra USA kunne investorerne også se nærmere på nye PMI-tal for februar. De viste, at de amerikanske indkøbschefer havde et mere pessimistisk syn på aktiviteten i den amerikanske økonomi end forudset af økonomerne.

Det var særligt indekset for servicesektoren, der overraskede negativt. Her blev indekset opgjort til 49,4 i februar mod økonomernes forventning om 53,4 ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

For industrisektoren landede PMI på 50,8 mod ventet 51,5.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Relaterede nyheder