Fredagens obligationer: Renten steg efter amerikansk detailsalg

Udgivet den 14-01-2022  |  kl. 17:00  |  

Renten steg fredag efter eftermiddagens detailsalg fra USA, der aftog markant i december set i forhold til måneden før.

Den tiårige danske statsobligation endte med at stige 4 basispoint til 0,13 pct. i forhold til torsdag. Dagen igennem var der udsving på renteniveauet, der på et tidspunkt var nede i 0,07 pct.

Selv om detailsalget faldt i USA i julemåneden, så er niveauet fortsat meget højt, vurderer to økonomer, der ser det som et skridt tættere på en normalisering i og med, at tallet kan indikere, at forstoppelsen i forsyningskæderne har toppet.

- Det er måske nok noget kraftigere end forventet, men alt i alt er det en indikation på, at det amerikanske forbrug er ved at normalisere sig. Det vil sige, at forbruget af serviceydelser vil stige på bekostning af vareforbruget, siger Søren Kristensen, cheføkonom i Sydbank.

Detailsalget i USA faldt med 1,9 pct. på månedsbasis mod et ventet fald på 0,1 pct. Trods faldet er niveauet fortsat meget højt sammenlignet med tidligere.

Detailsalget lå i december 17 pct. højere end sidste år og 20 pct. højere end inden pandemien.

- Med det andet øje kan virksomhederne så også ærgre sig over, at det isoleret set antyder en opbremsning af væksten i USA, siger Søren Kristensen.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Relaterede nyheder