Fredagens obligationer: Små udsving trods positive jobtal fra USA

Udgivet den 07-08-2020  |  kl. 17:08  |  

Små renteudsving prægede det danske obligationsmarked fredag, hvor der var fokus på amerikanske jobtal og den amerikanske præsidents, Donald Trumps, optrapning af konflikten med Kina via nye dekreter rettet mod de kinesiske sociale medier, Tiktok og Wechat.

Efter en indledende rentestigning lå renterne lavere ved middagstid, inden den toneangivende tiårige danske statsobligation endte med en rente på minus 0,39 pct. - 1 basispoint højere end torsdag.

Eftermiddagens amerikanske jobtal var bedre end ventet, men viste også en opbremsning i jobskabelsen uden for landbruget.

I alt blev det til 1,76 mio. nye mod job estimeret 1,48 mio. ifølge Bloomberg News. De tilsvarende tal for juni og maj var henholdsvis 4,79 mio. og 2,72 mio. nye job. Over tre måneder er der altså skabt lidt over 9 mio. arbejdspladser uden for landbruget i USA, mens der blev tabt omkring 22 mio. job i marts og april.

Arbejdsløsheden faldt i juli endvidere til 10,2 pct. fra 11,1 pct. i juni. Før coronakrisen lå den dog helt ned på 4,4 pct.

- Bliver arbejdsløsheden ved med at ligge på så højt et niveau, så vil det sætte endnu dybdegående spor i økonomien med markant stigende risiko for, at krisen bider sig fast og bliver langvarig, skriver cheføkonom Jeppe Juul Borre fra Arbejdernes Landsbank.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Relaterede nyheder