Fredagens obligationer: Småt med bevægelser på begivenhedsrig dag

Udgivet den 03-04-2020  |  kl. 17:06  |  

Det var småt med rentebevægelser på det danske obligationsmarked fredag, hvor renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation endte i minus 0,20 pct.

Det var 1 basispoint højere end ved dagens start, hvor det ledende tiårige statspapir blev forrentet med minus 0,21 pct.

Der var rigeligt med nøgletal for markedsdeltagerne at tage stilling til torsdag, hvor de mest betydningsfulde var de amerikanske af slagsen.

Den amerikanske jobrapport for marts satte et brat stop for det længste jobopsving i amerikansk historie med 113 måneder i træk med positiv beskæftigelsesvækst, efter at rapporten viste, at beskæftigelsen uden for landbruget faldt med hele 701.000 personer i marts.

Det var dermed meget værre end ventet, da der blandt økonomerne var forudset et fald på 100.000 personer ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News. På samme tid varsles der en endnu mørkere rapport for april.

- Vi ved, at antallet af nye anmodninger om ledighedsunderstøttelse er steget med svimlende 10 mio. på kun to uger, hvilket marts-rapporten ikke reflekterer.

- Det betyder også, at april-jobrapporten kommer til at blive en meget trist rapport. Baseret på tallene for anmodningen om ledighedsunderstøttelse, kommer jobrapporten for april til at vise et fald i beskæftigelsen på i hvert fald 10 mio., men desværre realistisk en hel del mere, vurderer senioranalytiker i Danske Bank Mikael Olai Milhøj i en kommentar.

Foruden det såkaldte kongetal landede også amerikanske tal for aktiviteten i servicesektoren.

De amerikanske indkøbschefers indeks over aktiviteten i servicesektoren, ISM non-manufacturing, faldt i marts til indeks 52,5 fra 57,3 måneden før.

Det er dog bedre end ventet, da der ifølge Bloomberg News var forudset et fald til indeks 43,0.

En værdi over 50 indikerer stigende aktivitet, mens en værdi under 50 indikerer tilbagegang.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Relaterede nyheder