Fredagens obligationer: Stærk jobrapport sendte renten stejlt op

Udgivet den 02-12-2022  |  kl. 17:06  |  

Et buldrende amerikansk jobmarked blev fredag mødt med bratte rentestigninger både i USA og herhjemme.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation var midt på eftermiddagen faldet 4 basispoint til 2 pct., men steg umiddelbart efter jobrapporten og lukkede i 2,10 pct. - 6 basispoint højere end torsdag. Over ugen blev det til et rentefald på 11 basispoint.

Den amerikanske arbejdsrapport viste en stigning i beskæftigelsen uden for landbruget på 263.000, eller markant højere end de 200.000, som økonomer havde forudset ifølge Bloomberg News.

Samtidig var lønstigningstakten en del højere end ventet.

- Dagens tal bekræfter, at amerikansk økonomi kører for hurtigt, og at lønvæksten er al for høj, hvilket vedligeholder inflationspresset, konstaterer Bjørn Tangaa Sillemann, senioranalytiker i Danske Bank.

Han understreger, at den amerikanske centralbanks mange renteforhøjelser vil ramme økonomien med forsinkelse, og at arbejdsmarkedet typisk er noget af det sidste til at reagere, når økonomien vender.

Derfor er centralbanken også ude i en balancegang, hvor den skal sikre sig, at den ikke forårsager unødvendig skade ved at hæve renten for meget og for hurtigt, men på den anden side får bekæmpet inflationen, lyder vurderingen.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯