Fredagens obligationer: Svag rentestigning efter byge af PMI-tal -KORR

Udgivet den 23-10-2020  |  kl. 17:05  |  

(KORR: Retter i andet afsnit, så det fremgår, at renten steg 1 basispoint)

De danske statsrenter tog blot små udsving fredag, hvor aktiemarkedet også lå og tippede mellem let positivt og let negativt dagen igennem.

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation endte med en marginal stigning på 1 basispoint til minus 0,45 pct. efter en stigning på 2 basispoint torsdag.

Markedet afventer fortsat et endeligt resultat af de langstrakte forhandlinger om en ny finanspolitisk hjælpepakke i USA, men fredag blev fokus også vendt mod en stribe nøgletal.

På makrosiden var det nemlig store PMI-dag, og her stak særligt de europæiske tal for industrisektoren ud.

I Tyskland blev den del opgjort til 58,0 i oktober ifølge de foreløbige tal. Det skal sammenlignes med økonomernes forventning om 55,0 ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Det betød også samtidig, at det samlede indeks overraskede positivt ved at vise 54,5 mod ventet 53,3 selv om underindekset for servicesektoren skuffede og fortsat viste aftagende aktivitet.

Fuldstændig samme billede var det i eurozonen. Også her var industrisektoren noget stærkere end ventet, mens servicesektoren skuffede en smule. Men det samlede tal for oktober overraskede let positivt.

I USA var servicesektoren omvendt bedre kørende end industridelen, men også her var det samlede tal bedre end ventet.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Relaterede nyheder