Frygt for recession når højeste niveau siden finanskrisen

Udgivet den 19-09-2019  |  kl. 07:20  |  

Frygten for en global recession i den nærmeste fremtid er stigende, viser Bank of Americas månedlige Global Fund Manager Survey, hvor 230 investorer med mere end 4600 mia. kr. under forvaltning er blevet adspurgt.

Det skriver dagbladet Børsen.

38 pct. af de adspurgte venter, at en global recession vil ramme de finansielle markeder inden for de kommende 12 måneder.

Det er den højeste andel siden august 2009.

- Det viser, at bekymringen for en recession er tiltaget. Skal man pege på én ting, som er årsagen, så er det handelskrigen mellem USA og Kina. Den har uden konkurrence været den største bekymring hos investorerne gennem det seneste halvandet år, siger Henrik Henriksen, der er chefstrateg i Velliv, til Børsen.

Chefstrategen tror dog ikke, at recessionen vil ramme den globale økonomi i løbet af de næste 12 måneder. Han anerkender dog, at der er mere end 10 pct. risiko for, at det sker, "og den er måske også højere end 20 pct", fortsætter han.

Peter Garnry, der er chefstrateg i Saxo Bank, ser mere dystert på den økonomiske fremtid. Han forklarer til Børsen, at hvis han var blevet spurgt i Bank of Americas undersøgelse, ville han have svaret, at recessionen ville ramme inden for de næste 12 måneder.

Han spår, at der er 25-40 pct. sandsynlighed for en recession inden for de næste 12 måneder, men frygter samtidig, at sandsynligheden allerede i næste måned kan hedde 50/50.

/ritzau/FINANS

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Danmark❯  Kina❯  Shares❯  USA❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder