G4S/Panmure: Anbefaling og kursmål sænkes efter endt auktionsproces

Udgivet den 22-02-2021  |  kl. 10:17  |  
Arkiv: Foto

Finanshuset Panmure Gordon har sænket både anbefaling og kursmål på den dansk-britiske sikringskoncern G4S, fremgår det af data fra Bloomberg.

Anbefalingen er sænket til "hold" fra "køb", mens kursmålet er barberet ned til 245 pence per aktie fra 272 pence per aktie.

Ændringerne kommer i kølvandet af meldingen om, at både Allied Universal og Gardaworld, der begge har budt på den dansk-britiske sikringskoncern G4S, ikke vil forhøje deres købstilbud.

Det har betydet, at den auktionsproces, der i sidste uge blev startet af den britiske myndighed Takeover Panel, som overvåger markedet for fusioner og opkøb, er blevet afsluttet.

Canadiske Gardaworld meddelte mandag, at købstilbuddet på 235 pence per aktie er endeligt.

Dermed har Allied Universal, der altså ifølge Bloomberg heller ikke vil revidere sit købstilbud, afgivet det højeste bud.

- Der er ikke nogen bedre ejer for G4S end Gardaworld, men vi er disciplinerede købere, og vi vil ikke overbetale for et selskab med systemiske ESG-udfordringer (environment, social og governance, red.), der bliver ved med at se dagens lys, siger Stephan Crétier, bestyrelsesformand og administrerende direktør i Gardaworld, i en meddelelse mandag morgen, dog uden at nævne mere specifikt, hvilke udfordringer der er tale om.

De to selskaber har ligget i budkrig om G4S.

I oktober bød Gardaworld 190 pence per aktie i G4S og løftede senere sit bud til 235 pence per aktie.

Allied Universals startede med at byde 210 pence per aktie, men hævede det i starten af december til 245 pence per aktie, som bestyrelsen i G4S så anbefalede aktionærerne at takke ja til.

I slutningen af januar blev det officielle tilbudsdokument offentliggjort, hvori det fremgik, at tilbudsperioden løb frem til den 26. januar, men her blev det forlænget til den 9. februar i år.

Mandag formiddag rasler G4S-aktien ned med knap 10 pct. til 242,50 pence på børsen i London og på den københavnske fondsbørs, hvor G4S også er noteret, dykker aktien med 9,3 pct. til 20,95 kr.

/ritzau/FINANS

Nicoline Kjelland

Tags:  Downgrade❯  Research❯  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder