Genmab-aktien har mistet pusten efter sidste uges kursrekord

Udgivet den 12-12-2019  |  kl. 19:57  |  

Genmab var torsdag bundprop i det danske eliteindeks C25 med et fald på 4,6 pct. til 1474,50 kr., og aktien fortsatte dermed de foregående dages nedtur, der samlet har sendt aktien ned med 9 pct. siden sidste uges kursrekord på 1620 kr.

Forud for nedturen havde aktien dog haft en god periode, og nogle havde måske håbet, at den vigtige årlige amerikanske konference hos American Society of Hematology, ASH, der løb af stablen 7-10. december i Orlando, kunne blive en katalysator for yderligere fremgang.

På ASH-konferencen præsenterede Genmab natten til tirsdag tidlige kliniske data med duobody-lægemiddelkandidaten CD3xCD20, som er i fase 1/2. Finanshuset Jefferies vurderede, at de første data umiddelbart lover godt for midlets effekt, selv om der endnu er begrænsede informationer tilgængelige i forhold til eksempelvis alternative doseringer.

Men det til trods var det ikke rigtigt noget, som formåede at løfte aktien højere op, og efterfølgende har den så også været ramt af et par sænkede anbefalinger fra finanshuse.

Tirsdag var DNB Markets, hvor aktien dækkes af Rune Majlund Dahl, ude at sænke anbefalingen af aktien til "hold" fra før "køb", mens kursmålet blev løftet til 1685 kr. fra før 1630 kr., og torsdag kom Deutsche Banks Genmab-analytiker, Richard J Parkes, så på banen med en ny analyse, hvor anbefalingen også blev sænket til "hold" fra "køb".

Deutsche Banks kursmål lyder nu på 1570 kr. og er hævet fra tidligere 1540 kr.

Genmabs aktie er trods de foregående dages fald steget med 38 pct. foreløbigt i år.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder