Genmab: Darzalex-salget gik frem igen i maj

Udgivet den 21-06-2017  |  kl. 07:17  |  
Genmab - Lab (Udstyr)

Biotekselskabet Genmab kunne igen se salget af kræftmidlet Darzalex stige i maj. Darzalex, der er godkendt til behandling af knoglemarvskræft, solgte for 80,5 mio. dollar i årets femte måned, svarende til en fremgang på 13 pct. mod april.

Dermed blev faldet i april i forhold til marts kun en engangsforestilling. I alt er Darzalex-salget steget på månedsbasis i syv ud af de otte seneste måneder. Samtidig er salget mere end fordoblet i år i forhold til samme tidspunkt af 2016.

Det viser tal fra det amerikanske analysehus Symphony Health, som dækker over salget via institutionelle salgskanaler til blandt andet hospitaler og lægeklinikker.

Tallene er ikke et præcist billede af al omsætning, men de kan bruges som et pejlemærke. USA er det klart vigtigste marked for Darzalex, der dog også er godkendt til salg i Europa.

Sidste år solgte Darzalex for samlet 471 mio. dollar i USA ifølge Genmabs regnskab, mens Symphony Health-opgørelserne løb op i 488 mio. dollar.

Genmab venter, at partneren Janssens salg af Darzalex i 2017 vil stige til et sted mellem 1100 og 1300 mio. dollar, hvilket ventes at give Genmab royalty-betalinger på 930 til 1100 mio. kr.

Genmab får royalties af salget fra Johnson & Johnson startende på 12 pct. og stigende til 20 pct., hvis salget krydser 3 mia. dollar.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Relaterede nyheder