Genmab opjusterer: Får 160 mio. kr. efter første salg i Japan

Udgivet den 15-11-2017  |  kl. 06:34  |  

Biotekselskabet Genmab har modtaget en bonus for det første salg af kræftmidlet Darzalex i Japan og opjusterer sine forventninger til hele året.

Det skrev Genmab via fondsbørsen sent tirsdag aften.

- Vi er glade for, at Darzalex nu er tilgængelig for patienter med tilbagevendende knoglemarvskræft i Japan, skriver administrerende direktør for Genmab Jan van de Winkel i meddelelsen.

Bonussen, i fagsprog kaldet en milepælsbetaling, lyder på 25 mio. dollar eller godt 160 mio. kr.

Pengene kommer fra det store medicinalselskab Janssen, som er Genmabs partner i udviklingen og markedsføringen af Darzalex.

Indtægten får Genmab til øge sine finansielle forventninger til hele året. Omsætningen ses nu lande på 2,1-2,3 mia. kr. fra tidligere 1,95-2,15 mia. kr.

Driftsresultat forventes nu at ligge på 1,06-1,26 mia. kr. mod tidligere ventet 0,9-1,1 mia. kr.

Genmab lever af at udvikle antistoffer mod forskellige kræftsygdomme. For nuværende har Genmab to midler på markedet, Arzerra mod leukæmi og Darzalex mod knoglemarvskræft.

Begge er til behandling, når andre behandlinger er prøvet.

De midler er efter mange års udvikling begyndt at give kroner i kassen for Genmab, der i de første ni måneder fik royalties og milepæle for 1,35 mia. kr.

Salget af Darzalex har været lidt svagere end ventet på det seneste, hvilket har sendt Genmabs aktier ned med 21 pct. den seneste måned.

Over de sidste fem år er aktierne dog steget små 1400 pct., i takt med at idéerne fra laboratorierne er blevet til lægemidler.

/ritzau/

Aske Muff

Relaterede nyheder