Genmab/analytikere: Darzalex-ansøgning overskygger svage salgstal

Udgivet den 23-01-2019  |  kl. 09:39  |  

Tirsdag kunne Genmab oplyse, at ansøgningsprocessen for en udvidet brug af Darzalex i USA var indledt, og allerede i løbet af foråret kan en udvidelse af indlægssedlen være en realitet.

Det vurderer flere analytikere. Det skyldes, at ansøgningen køres igennem et pilotprogram - det såkaldte Real-Time Oncology Review (ROTR).

- RTOR forkorter behandlingstiden fra 6-10 måneder, da data undersøges på et tidligt stadie, og en dialog om at optimere databehandlingen etableres.

- Proceduren er blevet anvendt få gange siden medio 2018, og når den endelige ansøgning indsendes, varer godkendelsesprocessen mindre end én måned, skriver senioranalytiker Simon Hagtbart Madsen fra Jyske Bank i en analyse.

Han peger på, at en tidlig godkendelse bør kunne tilføje cirka 5 pct. til salgsestimaterne for Darzalex i 2019. Samme melding lyder fra chefaktieanalytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Markets.

- Lige før luk (tirsdag, red.) kom nyheden om, at Maia af FDA (de amerikanske sundhedsmyndigheder, red.) vil blive undersøgt under ROTR, hvilken kan indikere, at de muligvis allerede kan stå med en udvidelse af indlægssedlen i foråret frem for sommeren. Selv en så lille forbedring i tiden har en ikke uvæsentlig effekt på 2019-omsætningen, skriver han i en kommentar.

Det er Genmabs amerikanske partner, Janssen Biotech, en del af Johnson & Johnson, der har indledt ansøgningsprocessen.

Med den udvidede godkendelse vil Darzalex kunne bruges som førstelinjebehandling af knoglemarvskræft i kombination med kræftmidlet Revlimid og hormonpræparatet Dexamethason, som i dag er lægernes førstevalg til patienterne i USA.

Tirsdag kunne Johnson & Johnson berette, at partnerens salg af Darzelex endte i den nedre del af prognosen for året. Det fik aktien til at dratte 3,4 pct. Ansøgningen om den udvidede brug af Darzelex overskygger dog de svage salgstal, mener Simon Hagbart Madsen.

- Salget af Daratumumab til behandling af knoglemarvskræftpatienter bør kunne femdobles frem mod 2025, i takt med at brugen af medikamentet udvides geografisk og i tidligere behandlingslinjer. På kort sigt vil Morphosys-søgsmålet vedrørende CD38-molekylet tage fokus i forbindelse med en retssag i februar, lyder det fra senioranalytikeren.

Onsdag ved 9.30-tiden stiger Genmab-aktien 1,4 pct. til 1013,50 kr.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder