Genmab/BofAML: Darzalex er fuldt værdisat - går på "underperform"

Udgivet den 10-09-2018  |  kl. 12:05  |  

Bank of America - Merrill Lynch ser stadig positivt på udsigterne for Genmabs kræftmiddel Darzalex, men potentialet er ifølge banken stort set indregnet i aktiekursen, og i mangel af kurspåvirkende pipelinenyheder skæres anbefalingen til "underperform" fra "neutral".

Samtidig reduceres kursmålet til 1170 kr. fra 1295 kr.

Det er ellers ikke fordi, der ikke er vigtigt nyt på vej.

Genmabs partner til Darzalex, det Johnson & Johnson-ejede Janssen Biotech, kommer inden årets udgang med data fra studierne Maia og Cassiopeia, der undersøger effekten af Darzalex som førstebehandling af knoglemarvskræft kombineret med en række andre lægemidler.

- Imidlertid mener vi, at succes allerede er fuldt indregnet i konsensusestimaterne, skriver Bank of America - Merrill Lynch i notatet.

Banken peger desuden på, at Genmabs tidlige pipeline viser fremskridt, men samtidig er det endnu så tidligt i udviklingsfasen, at det næppe får væsentlig kurseffekt, hedder det i analysen.

Bank of America Merrill Lynch opfordrer desuden til at holde øje med potentielle konkurrenter til Darzalex.

Tidligere er Genmab-aktien kommet under pres i forbindelse med data fra studier med lægemiddelkandidater, der bygger på en ny teknologi - CAR-T - hvor patientens egne celler genmanipuleres og styrkes til at bekæmpe kræften.

Resultaterne har været bemærkelsesværdige, men markedet har siden - muligvis berettiget - vurderet, at det næppe udgør en stor risiko for Darzalex, skriver den amerikanske investeringsbank.

Det skyldes blandt andet, at der er tale om en afgrænset patientpopulation, og det vil tage flere år - formentlig helt indtil 2023/24 - at udvikle til brug i de første linjer af behandling, som patienten modtager.

Desuden er det ikke ligeså veltolereret som Darzalex, og patienten skal gennemgå flere trin i behandlingen, når der skal hentes blod fra patienten, og patientens celler efterfølgende skal genmanipuleres og overføres til patienten igen.

Til gengæld er der ifølge Bank of America - Merrill Lynch grund til at holde øje med nye potentielle konkurrenter fra Johnson & Johnson og Amgen, der har potentiale til at vise samme overbevisende data, men uden de samme hager ved behandlingen.

Mens udviklingen kan trække ud, så er det værd at tage bestik af en enhver form for data, der anses for at udgøre en større udfordring for Darzalex, givet at den står for 75 pct. af nutidsværdien af Genmab, mener banken.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Downgrade❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder