Genmab/Jefferies: Maia-studie endnu vigtigere efter skuffende salgstal

Udgivet den 22-01-2019  |  kl. 14:33  |  
Genmab - Logo

Med tanke på de skuffende salgstal i fjerde kvartal for Genmabs kræftmiddel Darzalex kan det få endnu større betydning, hvornår de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, vil kunne godkende Darzalex i kombination med et andet middel.

Sådan lyder vurderingen fra Peter Welford, der er analytiker i Jefferies, efter at amerikanske Johnson & Johnson, der står for at markedsføre Darzalex, for fjerde kvartal kunne melde om et globalt salg af midlet for 584 mio. dollar. Til sammenligning havde Jefferies-analytikeren regnet med et globalt salg for noget højere 644 mio. dollar.

Underliggende havde Peter Welford regnet med et salg i Europa og resten af verden (eksklusiv USA) på 276 mio. dollar mod det realiserede 261 mio. dollar. Det realiserede salg svarede til en vækst på 45 pct. sammenlignet med samme kvartal året før.

For det amerikanske marked ventede analytikeren et salg på 368 mio. dollar, men salget steg kun 1,6 pct. i forhold til samme periode året før og udgjorde derfor 323 mio. dollar.

- Det flade momentum på det amerikanske marked er skuffende, skriver Peter Welford i en analyse.

På den mere lyse side bemærker analytikeren, at der på baggrund af positive data fra det seneste fase 3-studie, Maia, hvor Darzalex blev givet som førstebehandling til knoglemarvspatienter i kombination med det mest benyttede stof i USA, Revlimid, kan være udsigt til en ny standardbehandling, og at den potentielt kan understøtte salget, hvis kombinationsmidlet altså bliver godkendt.

- Timingen af FDA's godkendelse bliver nøglen til virkelig at gå ind og understøtte salget, og godkendelsen kan blive fremskyndet, hvis FDA vedtager et af sine pilotprogrammer, der gør det muligt at få adgang til nøgledata og begynde at gennemgå supplerende indikationer af godkendte kræftmidler før officiel indsendelse, skriver Peter Welford.

Sammen med analysen gentager Jefferies-analytikeren sin købsanbefaling af Genmab og kursmålet på 1900 kr. Tirsdag eftermiddag koster Genmab-aktien 992 kr. eller 4,1 pct. mindre end ved mandagens børslukning.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder