Genmab/SEB: Sænker kursmål efter regnskab

Udgivet den 21-02-2019  |  kl. 08:02  |  
Arkiv: Foto

Genmab får efter onsdagens regnskab sænket kursmålet af svenske SEB til 1040 kr. fra 1105 kr., viser data hos Bloomberg.

Ifølge nyhedsbureauet gentager SEB sin neutrale "hold"-anbefaling af Genmab-aktien, der onsdag før regnskabet nåede at stige 1,8 pct. til 1008 kr.

Årsregnskabet fra Genmab viste stort set som ventede resultater, mens prognosen for det nye år indeholdt flere overraskelser.

- På positivsiden, og det er rigtig positivt, er meldingen om, at Genmab venter et salg af sit kræftmiddel Darzalex i 2019 på 3,0 mia. dollar. At de tør guide 3,0 mia. dollar efter en sløj årsafslutning for salget, er særligt noget, som kan flytte kursen, og det bør blive taget positivt op af investorerne, siger Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker i Sydbank.

På forhånd havde 17 analytikere, ifølge et estimat indsamlet af Genmab selv, i snit ventet et Darzalex-salg i 2019 på 2,95 mia. dollar.

- Det er derimod et mere åbent spørgsmål, hvad investorerne tænker om, at Genmab samtidig vil øge omkostningerne markant. Egentlig er det ikke et problem, da Genmab har fundamentet til at investere. På denne måde beholdes ejerskabet af aktiverne i længer tid, og Genmab vil kunne få en større del af de fremtidige indtægterne. Faren er naturligvis, at udviklingskandidater kan kikse, siger Søren Løntoft Hansen.

Genmab venter at bruge 2600 mio. kr. i driftsomkostninger i år mod 1645 mio. kr. i 2018. Det er samtidig noget mere end de 2050 mio. kr., analytikerkorpset havde regnet med.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Tags:  Maintain❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder