Genmab/SHB: Aktien kommer under pres efter skuffelse i lungekræft

Udgivet den 28-05-2018  |  kl. 08:53  |  
Arkiv: Foto

Genmab går en svær mandag i møde på det danske aktiemarked, vurderer Handelsbanken, på baggrund af weekendens nyhed om, at et studie med Darzalex i lungekræft er blevet afbrudt. Det sker, efter at midlet ikke viste effekt i kombination med lungekræftmidlet Tecentriq. Tværtimod kunne dataovervågningskomitéen notere en stigning i antallet af begivenheder med dødeligt udfald i den gruppe, der fik kombinationen med Darzalex, sammenlignet med den gruppe, der kun fik Tecentriq.

- Vi venter, at aktien vil komme under pres i dagens handel, idet Genmab-aktien tidligere har fået del medvind fra forventningerne om, at Darzalex måske kunne anvendes i solide tumorer, skriver Handelsbanken og uddyber:

- Således var dataene ved studiet blandt årets største potentielle kurstriggere for Genmab, da positive data ville kunne have løftet potentialet i Darzalex betydeligt, idet det ville kunne have åbnet døre for markeder uden for knoglemarvskræft i solide tumorer.

Handelsbanken havde dog ikke indregnet nogen værdi fra det afbrudte studie i lungekræft og fastholder derfor sine estimater og et kursmål på 1200 kr. Anbefalingen er uændret "reducer".

Handelsbanken har heller ikke kendskab til, at de øvrige analytikere i markedet har indregnet værdi fra studiet, men mener alligevel, at det fejlslagne studie kan påvirke stemningen om Genmab.

- Med weekendens meddelelse så venter vi, at der er en risiko for, at Genmab-aktien vil tabe noget momentum, mens kursudviklingen i 2018 nu i højere grad vil være afhængig af udviklingen i Darzalex-tallene (for salget, red.), skriver banken.

- På trods af dette så kan et kraftigt fald i Genmab-aktien i dag resultere i et godt tidspunkt for at købe op i aktien, lyder konklusionen videre.

Genmab lukkede 1192,50 kr. fredag.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder