Genmab/Sydbank: Darzalex-data kan skabe opmærksomhed om aktien

Udgivet den 06-06-2017  |  kl. 08:43  |  
Genmab - Logo

Der kan ventes opmærksomhed om Genmab-aktien tirsdag efter fremlæggelsen af positive data på kræftkonferencen ASCO i Chicago den 2.-6. juni 2017.

Topchef i Genmab Jan van de Winkel flagede allerede i forbindelse med regnskabet for første kvartal i maj, at der ville komme positive opdaterede data fra de to studier - Pollux og Castor - der førte til, at Darzalex blev godkendt som andenbehandling i kombination med enten kræftmidlet Revlimid eller Velcade og hormonpræparatet Dexamethason.

Desuden rettede topchefen opmærksomheden mod et fase 1b-studie, hvor Darzalex prøves som førstebehandling i kombination med kræftmidlerne Revlimid og Kyprolis samt Dexamethason. Og netop disse studier har også vist bemærkelsesværdige resultater, vurderer analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen over for Ritzau Finans.

- Jeg synes egentligt, at det vi ser i fase 1b-studiet med Darzalex i kombination med Kyprolis, Revlimid og Dexamethason viser nogle særdeles positive data. Alle patienter responderede på behandlingen, og 91 pct. opnåede et rigtigt godt respons eller bedre, siger Søren Løntoft Hansen.

- Der var efter 12 måneder samtidig en progressionsfri overlevelse, det vil sige en overlevelse uden sygdomsforværring hos patienterne på 94 pct. Det er rigtigt stærkt, og gøder for nogle af de øvrige studier med Darzalex som førstebehandling, hvoraf der kommer foreløbige data fra et af studierne allerede i år. Der indikerer det her studie, at der kan komme rigtigt positive data.

Også de opdaterede data fra to tvillingestudier, Pollux og Castor, tegner lovende, mener Sydbank-analytikeren.

- Her hæfter jeg mig især ved overlevelsen uden sygdomsforværring med de her kombinationsbehandlinger efter en enkelt behandling. Her er data også rigtigt stærke og gode, siger Sydbank-analytikeren.

For Genmab kan data føre til en endnu en positiv dag for aktien, selv om aktien også sluttede sidste uge af rigtigt stærkt med en samlet fremgang onsdag-fredag på 6,7 pct. til 1453 kr.

- De gode opdaterede data fra tvillingestudierne og især fase 1b-studiet, som gøder for en god udvikling for Darzalex som førstebehandling, bør betyde, at Genmab "outperformer" det generelle marked i dag. Men nogen markant kursstigning tror jeg ikke, at man skal sætte næsen op efter. Det hænger sammen med, at meget af potentialet for Darzalex i knoglemarvskræft er afspejlet i den nuværende aktiekurs, konstaterer Sydbank-analytikeren.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Relaterede nyheder