Genmab/Sydbank: Epcoritamab-data lover godt sammenlignet med rival

Udgivet den 13-06-2022  |  kl. 10:46  |  
Arkiv: Foto

Genmab har lørdag præsenteret det fulde datasæt fra et succesrigt fase 2-studie med lægemiddelkandidaten Epcoritamab til behandling af lymfekræft, og der er umiddelbart tale om positive data, der står sig fint i en sammenligning med en konkurrerende lægemiddelkandidat ved navn Glofitamab fra Roche.

Det vurderer Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen efter at have set nærmere på resultaterne.

Han understreger, at man altid skal passe på med at sammenligne data på tværs af studier, da studierne ikke er gennemført i de samme patienter. Men på overfladen ser data fine ud for Genmab og partneren Abbvies lægemiddelkandidat til behandling af lymfekræft.

- Det virker som om, at Epcoritamab lige har overhånden. Den er som minimum lige så god, når man sammenligner på tværs af studier, siger Søren Løntoft Hansen til MarketWire.

Han peger desuden på, at Epcoritamab har en fordel i form bekvemmelighed, da den er nemmere at bruge og blot skal tages med et stik under huden.

- Og så virker det som om, at virkningen af Epcoritamab mindst er på linje med Glofitamab, og bivirkningsprofilen ser en smule bedre ud og vel og mærke i patienter, der lige er en snert sygere end i studiet med Glofitamab. Man skal som sagt være varsom med at sammenligne på tværs af studier, men det virker som om, at Epcoritamab er en meget konkurrencedygtig kandidat, konkluderer Søren Løntoft Hansen.

Genmab falder dog 2,5 pct. til 2014 kr., og markedet har da også været varskoet om data, da i sidste uge blev lagt resumeer ud af studiet, der blev præsenteret lørdag på en videnskabelig konference arrangeret af European Hematology Association.

Genmab annoncerede desuden allerede positive toplinjeresultater fra studiet i en børsmeddelelse tilbage fra april. Nu som dengang viser studiet en samlet responsrate på 63 pct. i patientgruppen, der led af kræftformen storcellet B-celle lymfom og havde haft tilbagefald.

Genmab oplyser desuden, at den komplette responsrate, det vil sige den andel af patienterne, hvor kræften helt er forsvundet efter behandling, men patienten ikke nødvendigvis er kureret, var 39 pct. blandt de patienter, der før havde modtaget mindst to behandlingsforløb.

Studiet omfattede i alt 157 patienter. Heraf havde 39 pct. modtaget behandling med lægemidler af typen CAR-T, hvor patientens egne celler genmanipuleres og styrkes til at bekæmpe kræften.

- Disse data er lovende, fordi det tyder på, at behandling med Epcoritamab kan gavne patienter med denne hurtigt-voksende, aggressive og svært behandlelige type non-Hodgkins lymfom, som kræver nye terapeutiske fremskridt, siger Jan van de Winkel, administrerende direktør for Genmab, ifølge meddelelsen.

Genmab og Abbvie oplyste tilbage i april, at de på baggrund af resultaterne ville indlede samtaler med sundhedsmyndigheder verden over for at fastlægge næste skridt.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Shares❯