Genmab/Sydbank: Udskudt godkendelse bør ikke rykke ved værdiansættelse

Udgivet den 03-06-2020  |  kl. 09:15  |  
Arkiv: Foto

Det bør ikke have den store betydning for Genmab, at selskabets schweiziske partner, Novartis, har fået udskudt godkendelsesprocessen for det indlicencerede Genmab-middel Ofatumumab til behandling af multipel sklerose med tilbagefald, RMS, i USA.

Det siger Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker hos Sydbank, til Ritzau Finans.

Han vurderer, at nyheden formentlig ikke får økonomiske konsekvenser for Genmab, men at signalværdien ikke er heldig.

- Selvfølgelig er det aldrig godt, når behandlingen af en registrering bliver forlænget. Med de data vi har set, vil det være rigtig godt at få Ofatumumab så hurtigt på markedet som muligt, siger han.

Ofatumumub skal hjælpe med behandling af voksne patienter med multipel sklerose med tilbagefald, RMS.

- Når det er sagt, så er det ikke noget, der bør rykke det store i værdiansættelsen af Genmab i min bog, forsætter Søren Løntoft Hansen.

Det er de amerikanske sundhedsmyndigheder, Food and Drug Administration (FDA), som har forlænget godkendelsesprocessen for Ofatumumab.

Genmab skriver i en fondsbørsmeddelelse, at det nu venter svar på ansøgningen til september. Tidligere var der ventet et svar allerede i juni.

Søren Løntoft Hansen kalder det for en mindre forsinkelse, men vurderer, at aktien kan blive ramt af usikkerheden om, hvorfor godkendelsen er udskudt.

- Der kan være investorer, der ser med lidt større usikkerhed på forsinkelsen, fordi vi ikke kender grunden.

Novartis har tidligere peget på, at koncernen ser et blockbusterpotentiale i Ofatumumab, hvilket vil sige et salg på mere end 1 mia. dollar om året. Genmab har ret til at modtage 10 pct. af salget i royalties.

Kort efter åbning for aktiehandel onsdag falder Genmab-aktien 1,1 pct. til 1962 kr.

/ritzau/FINANS

Nikolaj Schou Kesting

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder