GN Audio/CEO: Styrer marginen meget selv med investeringsniveauet

Udgivet den 22-08-2019  |  kl. 08:39  |  
Arkiv: Foto

GN Audio havde igen i andet kvartal en voldsom organisk vækst, og det kastede også onsdag aften endnu en opjustering af forventningerne af sig.

Men driftsmarginen på EBITA-niveau følger ikke voldsomt meget med opad, selv om toplinjen blæser derudaf. Forventningerne til den del er også fastholdt, selv om der er lagt op til 5 pct.point til forventningerne til den organiske vækst.

Og det hænger i høj grad sammen med GN Audios eget investeringsniveau - og til dels negative valuta- og mikseffekter.

- Vores vækst slår også til dels igennem i driften. Vi er i et vist omfang ramt af nogle valutakurser på bundlinje, og så er der nogle omkostninger ved integrationen af Altria Systems. Renser man for det, er der tale om pæn fremgang, siger René Svendsen-Tune, der er administrerende direktør hos GN Audio, til Ritzau Finans.

- Man kan diskutere, om vi bør levere en margin, der er højere end de cirka 20 pct., som ligger i vores forventninger. Men så længe vi kan se øget vækst og samtidig sende penge tilbage i virksomheden i form af investeringer, gør det os stærkere på sigt, vurderer vi, fortsætter han.

Dermed kan GN Audio også sikre, at indtjeningen holder et stabilt niveau, selv hvis væksten skulle komme ned i gear igen.

- Vi investerer meget tilbage i forretningen. Det gør vi meget bevidst, når vi kan se, at vi har fast grund under fødderne. Skulle væksten løje lidt af, har vi mulighed for at trække nogle ekstra investeringer og sende noget mere ned på bundlinjen, siger René Svendsen-Tune.

VÆKSTEN VIL KØLE AF I ANDET HALVÅR

Den organiske vækst blev i andet kvartal hele 26 pct. mod 19 pct. i andet kvartal sidste år og en forventning blandt analytikerne på 21 pct. ifølge estimater indsamlet af GN selv.

EBITA-marginen blev i kvartalet 18,3 pct. inklusive omkostninger til integrationen af opkøbet af amerikanske Altria Systems. Det er samme niveau som i andet kvartal sidste år og lidt under analytikernes forventninger om 18,7 pct.

For hele året sigter GN Audio nu efter en organisk vækst på "omkring" 24 pct., mens forventningerne til driftsmarginen (EBITA) er fastholdt på "omkring" 20 pct. eksklusive engangsomkostninger til integrationen af Altria Systems, der ventes at få en samlet negativ effekt på 1 pct.point i år.

Dermed ventes den rapporterede EBITA-margin at blive omkring 19 pct. - samme niveau som sidste år.

Over første halvår har GN Audio haft en samlet organisk vækst på 30 pct., mens EBITA-marginen samlet blev 16,5 pct.

Dermed lægger forventningerne fra GN selv op til, at GN Audio skal levere en organisk vækst på 18 pct. i andet halvår samt en EBITA-margin på 21,5 pct.

Det hører også med til den historie, at sammenligningsgrundlaget for væksten er svært i andet halvår, da GN Audio leverede en organisk vækst på 24 pct. i andet halvår sidste år. Særligt i fjerde kvartal var væksten meget høj - på 28 pct.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
16/09/19

 
9,80%
 
16/09/19

 
6,66%
 
16/09/19

 
3,72%
 
16/09/19

 
3,59%
 
16/09/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder