GN rammer laveste niveau siden 2016 - negativt afkast på 65 pct. i år

Udgivet den 28-09-2022  |  kl. 12:51  |  
Arkiv: Foto

Kurslussingerne fortsætter med at regne ned over GN Store Nord onsdag, hvor aktien falder for ellevte børsdag ud af tolv og nærmer sig et negativt afkast på 65 pct. i år.

Alene de seneste 12 børsdage er aktien dykket 34 pct. Til sammenligning er C25-indekset trods alt kun er bakket 14 pct. i den mørke periode, hvor markedet har været tynget af bekymringer for en forestående recession.

Og det formentlig netop frygten for en voldsom økonomisk opbremsning, der er væsentlig årsag til faldet i GN, vurderer Janne Vincent Kjær, analysechef i Jyske Bank.

- Hvis vi kigger ind i en recession, hvad alt jo tyder på, jamen så kommer det til at ramme audio-delen, siger hun til MarketWire.

Hun peger på, at den økonomiske opbremsning allerede kan anes i GN Audios salg af headset til forbrugere. Det gælder ikke mindst salget af gamerudstyr under Steelseries, som GN købte for knap et år siden for 8 mia. kr.

- Og får vi en recession, og begynder arbejdsløsheden at stige, så vil det også på et eller andet tidspunkt ramme Enterprisedelen (salget til virksomheder, kontorer og call centre, red), siger Janne Vincent Kjær til MarketWire.

SER STIGENDE RESULTAT I AUDIO

Trods udsigterne til lavkonjunktur venter Janne Vincent Kjær dog stadig et pænt overskud i GN Audio og faktisk fremgang i salget i første kvartal af 2023, da sammenligningstallene for første halvdel af 2022 var præget af, at GN på det tidspunkt havde svært ved at skaffe komponenter, hvorfor salget faldt hele 30 pct.

Først fra andet kvartal og især i anden halvdel af 2023 spår hun, at indtjeningen, justeret for ekstraordinære poster forbundet med Steelseries, vil vige i Audio

Til gengæld ser hun ikke risiko for underskud.

- Det kommer selvfølgelig an på, hvad der sker, og om vi kigger ind i en hård recession som under finanskrisen, men det er ikke umiddelbart noget, jeg venter, siger Janne Vincent Kjær.

I forbindelse med købet af Steelseries optog GN en del gæld, men ikke noget, der bør betyde, at aktien skal handles til det nuværende niveau på 146 kr., mener Janne Vincent Kjær.

- Så skal vi se noget, der nærmest er værre end finanskrisen. Selv hvis jeg antager, at vi ser en udvikling som under finanskrisen i Audio, så kan jeg regne mig frem til en højere kurs, end vi ser nu.

Det gælder dog flere børsselskaber.

- Det er jo nærmest hele markedet, der skvatter sammen på grund af bekymringer for en recession.

- Godt nok er GN faldet voldsomt, men mange andre aktier har også fået en hård medfart. Det gælder for eksempel Rockwool og Netcompany, siger Janne Vincent Kjær.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Shares❯