GN/CEO: En ny stor spiller ændrer ikke ved vores dagligdag

Udgivet den 16-05-2018  |  kl. 14:58  |  
20180516145354549_org.jpg0GN Hearings administrerende direktør, Anders Hedegaard.3

Den planlagte fusion mellem danske Widex og spanske Sivantos vækker ikke bekymring hos den danske producent af høreapparater GN Store Nord, der i sin Hearing-division producerer hjælpemidler til de hørehæmmede.

Det siger den administrerende direktør i selskabet, Anders Hedegaard.

- Jeg tror ikke, at det kommer til at betyde noget for vores dagligdag, at der nu kommer en anden ekstra stor spiller.

- Vi har været vant til at operere vores virksomhed i en mængde af store elefanter, der har forsøgt at trampe på os, men det er ikke lykkedes, siger Anders Hedegaard og fortsætter.

- Vi har investeret kraftigt i forskning og udvikling og dermed sikret, at vi kunne sætte en trend i høreapparatmarked, som de store nu halser efter, siger Anders Hedegaard.

Han afviser at kommentere rygter om, at GN skulle have været mulig køber af Sivantos.

- Historie er historie, og i dag er det så blevet annonceret, at det er Sivantos og Widex, og sådan er det, siger Anders Hedegaard.

GN BLIVER NÆSTMINDSTE SPILLER

Hvis fusionen mellem de to selskaber bliver en realitet, bliver selskabet en af de tre største sammen med danske William Demant og schweiziske Sonova. Ud af de seks store spillere på markedet er der nu udsigt til, at GN bliver den næstmindste.

- Men det betyder jo ikke, at vi bliver smidt ud af nuværende kunder, pointerer han.

- Størrelse er i sig selv ikke godt. Jeg kan selvfølgelig godt se, at det kan give fordele, men før de når dertil, skal de jo igennem en frygtelig masse piner, som kunderne og medarbejderne kommer til at mærke.

- Der må man jo så håbe, at både kunder og medarbejdere er opmærksomme på, at vi er en dynamisk virksomhed, der har vist, at vi kan og vil vokse, siger Anders Hedegaard.

Han påpeger, at det er dygtige virksomheder, som selskabet i forvejen konkurrerer med. Han mener, at fusionen giver GN muligheder på kort sigt.

- Hvis de skal få det ud af deres fusion, som de forventer, kan man forvente uro på kunde- og medarbejdersiden. De skal foretage sammenlægninger af organisationer og strømligning af produkter, og det kan give en masse intern uro. Jeg har svært ved at forestille mig, at virksomheden er "én plus én" den samme om et par år, siger han.

- Hele den støj kan jo efterlade muligheder for medarbejdere og kunder, og vi står da klar til at tage dem, der vil skifte over til os.

FORSKNINGSPROJEKTER GØR, AT GN KAN KLARE SIG SELV

Ifølge Anders Hedegaard har branchen gennem de seneste ti år været underlagt diskussioner om mulige konsolideringer. Han siger, at GN Hearing ikke selv har noget behov for at slå sig sammen med andre selskaber.

- Når jeg kigger ind i vores pipeline, har jeg ikke noget behov for at fusionere med andre. Vi har en sund og stærk pipeline af forskningsprojekter.

- Jeg ved ikke, hvorfor de andre har slået sig sammen, men jeg ved, at jeg med ro i sindet kan gå ud til medarbejderne og sige, at vi har det, der skal til fremadrettet for at skabe organisk vækst.

Han vil ikke spekulere i, om der er kan være yderligere muligheder for sammenlægninger af selskaber.

- Det bidrager ikke med det helt store, hvis jeg gætter på andre kombinationer. Jeg tror, at det vigtige for mig som direktør i GN Hearing er at sørge for at levere kvartal for kvartal de resultater, vi har lovet aktionærerne, siger Anders Hedegaard.

Fusionen mellem Widex og Sivantos skal stadig godkendes af konkurrencemyndighederne, før den er endelig.

/ritzau/FINANS

Mathias Hagemann-Nielsen

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,61%
 
15/10/18

 
0,40%
 
15/10/18

 
0,16%
 
15/10/18

 
-2,89%
 
15/10/18

 
-3,89%
 
15/10/18

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder