GN+Demant: Sonova melder om hurtigere end ventet opsving

Udgivet den 06-07-2020  |  kl. 07:56  |  
GN Store Nord - Bygning + flag

Schweiziske Sonova, der konkurrer med blandt andet Demant og GN på høreapparatmarkedet, ser et fald i omsætningen i første halvår på 25-35 pct. og en positiv men encifret EBTDA-margin.

Det fremgår af en ekstraordinær regnskabsopdatering, der kommer som følge af det hurtigt skiftende forretningsmiljø relateret til Covid-19-pandemien.

- Det delvise opsving i det globale høreapparatmarked fra effekterne af Covid-19-pandemien har i de seneste uger været hurtigere end forventet, skriver Sonova.

Genrejsningen af markedet for høreapparater har været stærkere end ventet i det forskudte første kvartal, der dækker april, maj og juni, skriver selskabet.

Sonova noterer, at forretningsaktiviteten er øget fra et lavpunkt på 35 pct. i april til 59 pct. i de tre første måneder af året i forhold til samme periode året før.

Prognosen for første halvår tager udgangspunkt i et gradvist markedsopsving uden nogen nye nedlukninger i den resterende periode.

Sonova pointerer, at opsvingets hastighed har været opmuntrende i regnskabsåret indtil nu, men høreapparatselskabet fremhæver, at den nuværende stigning i antallet af smittede på flere markeder illustrerer risikoen for den forventede opadgående trend.

- Sonova forbliver således forsigtig med hensyn til omfanget af det yderligere opsving i anden halvdel af regnskabsåret 2020/21 og den potentielle påvirkning på efterspørgslen fra det generelle økonomiske miljø, skriver Sonova.

Høreapparatproducenten accelererer sine optimeringsinitiativer, og det venter restruktureringsomkostninger på 40-60 mio. schweizerfranc i regnskabsåret 2020/21, hvilket ventes at føre til omkostningsbesparelser på 50-70 mio. schweizerfranc når de er fuldt implementeret.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder