GN/Jyske: Stærke takter i Audio vidner om stærkt produktprogram

Udgivet den 22-08-2019  |  kl. 08:06  |  
GN Store Nord - Bygning + flag

GN's headset-division, GN Audio, viser stærke takter og tager tydeligt markedsandele fra sin amerikanske rival Plantronics, som vækstmæssigt halter gevaldigt efter Audio.

Samtidig klarer Hearing sig en spids bedre end forudset. Dog kommer høreapparatdivisionen på arbejde i andet halvår, hvis forventningerne skal indfries.

Det vurderer GN-analytiker i Jyske Bank Janne Vincent Kjær efter et hurtigt kig i GN's regnskab for andet kvartal, som på forhånd tegnede ganske godt, da GN onsdag aften opjusterede forventningerne på baggrund af salgsudviklingen i Audio.

- Væksten i Audio er meget stærk, og det vidner om, at man står med en meget konkurrencedygtig produktpalette, også når vi sammenholder det med udviklingen i Plantronics, der havde en organisk vækst på minus 8 pct. Så Audio fortsætter altså med at tage markedsandele, konstaterer Janne Vincent Kjær.

Hun ser regnskabet som et signal om, at GN har udnyttet nogle af de muligheder, der er opstået i forbindelse med, at Plantronics har koncentreret sig om at integrere opkøbet sidste år af Polycom for 12 mia. kr.

GN Audios organiske vækst landede i kvartalet på 26 pct., og den store fremgang fik også selskabet til at opjustere forventningerne til divisionen onsdag aften til en vækst i omsætningen på omkring 24 pct. mod tidligere "mere end" 19 pct.

Væksten var også bedre end ventet, da der blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af GN selv var ventet en organisk vækst på 22,1 pct. i andet kvartal, efter at den organiske vækst i andet kvartal sidste år var 19 pct.

SVÆRERE ANDET HALVÅR FOR HEARING

I høreapparatdivision Hearing landede den organiske vækst på 8 pct. mod ventet 7,2 pct. blandt analytikerne og 6 pct. i andet kvartal 2018.

Hearings driftsresultat (EBITA) landede på 299 mio. kr. mod ventet 295 mio. kr. og 278 mio. kr. i andet kvartal 2018, mens EBITA-marginen dermed blev 18,9 pct. mod ventet 18,8 pct. blandt analytikerne og 19,4 pct. på den post et år tidligere.

- Hearing klarer sig også lidt bedre, end jeg havde ventet målt på den organiske vækst.

- De fastholder forventningerne til den organiske vækst i Hearing, men det betyder også, at de skal gøre det godt i anden halvdel af året for at leve op deres guidance. Vi skal huske, at sammenligningstallene bliver sværere særligt gående ind i fjerde kvartal, og så ser den medvind, der har været fra VA-kanalen i første halvår, ud til at blive mindre, fordi de har tabt nogle markedsandele til Sonova i VA-kanalen, siger Janne Vincent Kjær.

Hun regner samlet set med, at analytikernes vækstestimater skal løftes omkring 2 pct. for GN under ét.

Eneste lille punkt i regnskabet, hvor analytikerne blev negativt overraskede, er driftsmarginen i Audio, som blev 18,3 pct. mod estimeret 18,7 pct.

Udviklingen vidner dog ifølge Janne Vincent Kjær bare om, at GN vælger at investere i forretningen.

Med udsigt til hævede estimater er der alt andet lige lagt op til en positiv aktiedag for GN.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
16/09/19

 
9,80%
 
16/09/19

 
6,66%
 
16/09/19

 
3,72%
 
16/09/19

 
3,59%
 
16/09/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder