GN/Sydbank: Kursniveau er attraktivt for den langsigtede investor

Udgivet den 03-04-2020  |  kl. 09:54  |  
Arkiv: Foto

Trods GN's foreløbige tal for første kvartal og den samtidige suspendering af forventningerne og udskydelse af aktietilbagekøb, så vurderer Sydbanks analytiker Søren Løntoft Hansen i en kommentar, at det nuværende kursniveau ser attraktivt ud for den langsigtede investor.

GN Store Nord har suspenderet 2020-prognosen som følge af coronavirusudbruddet.

- Vi vurderer fortsat, at den nuværende aktiekurs mere end afspejler en negativ konsekvens af coronavirus-udbruddet de næste måneder, skriver han, men medgiver dog også, at GN Store Nords eksponering mod den ældre del af befolkningen ikke er det stærkeste kort, hvis investorerne leder efter selskaber med mere eller mindre immunitet overfor corona.

Sydbank venter, at salget af høreapparater under corona-pandemien vil være stort set ikke-eksisterende og er derfor ikke overrasket over udviklingen i GN Hearing.

Til gengæld er Sydbank overrasket over den stærke vækst i GN Audio, som er bedre, end ventede.

GN's foreløbige tal for første kvartal viser en omsætning på 2,95 mia. kr. mod 2,84 mia. kr. i første kvartal 2019.

Tallene indeholder en negativ organisk vækst i divisionen GN Hearing på omkring 15 pct., og en positiv organisk vækst i GN Audio på omkring 22 pct.

Udbruddet af coronavirus har presset GN Hearing på salget især hen mod slutningen af kvartalet, oplyser koncernen. Og det ventes, at andet kvartal vil blive ramt endnu hårdere i takt med, at udbruddet har spredt sig i Europa og i USA.

GN-aktien stiger 0,7 pct. til 291,60 kr. Aktien er faldet knap 7 pct. i år.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder