GN/Sydbank: Ny opjusteret prognose fra Audio kan være konservativ

Udgivet den 14-04-2021  |  kl. 09:13  |  
Arkiv: Foto

GN Store Nords headsetforretning fortsætter med at buldre derudad, og selv om forventningerne opjusteres ganske meget, så kan der være flere positive overraskelser under opsejling, vurderer Sydbank.

Den organiske vækst landede på imponerende 82 pct. i første kvartal, og for helåret venter GN Audio nu en organisk vækst på over 25 pct. mod tidligere over 20 pct.

- Det er en uhyggelig stærk start, GN Audio har fået på helåret, som afspejler det fortsat positive forretningsklima, som Audio befinder sig i med fokus på nye virtuelle mødetyper og hjemmearbejde, siger Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen.

Han peger på, at Audio også sidste år leverede mange flotte kvartaler, hvor de oprindelige forventningerne blev sat til vægs.

- Så jeg vil bestemt ikke udelukke, at selv den nye opjusterede vækstprognose på over 25 pct. vil vise sig at være konservativ. Men det skal også nævnes, at sammenligningstallene vil blive sværere, hvilket selvfølgelig vil gøre det sværere at præstere lige så vanvittigt høje vækstrater, siger Sydbank-analytikeren.

Målt på indtjeningen kunne det dog også virke som om, at Audio skyder for lavt.

Her fastholdes forventningen om en driftsmargin på EBITA-niveau på over 21 pct., men den stærke toplinje i første kvartal, har resulteret i en margin på hele 24,8 pct. i årets første tre måneder.

- Så der kan altså både komme overraskelser, når det kommer til toplinjevæksten, men også i forhold til indtjeningen, da gearingseffekten er stor, vurderer Søren Løntoft Hansen.

RESOUND SER TILTAGENDE VÆKST

I forhold til GN Store Nords andet forretningsben, GN Hearing, der fastholder forventningerne, så skal væksten op i tempo, og her kan en normalisering oven på nedlukningerne som følge af corona hjælpe godt til.

Første kvartal bød på en organisk vækst på 1 pct., og høreapparatselskabet venter fortsat en samlet organisk vækst i år på mere end 25 pct. Samtidig ventes EBITA-marginen at lande på over 16 pct. mod 7,9 pct. i første kvartal.

- Hvis man husker tilbage, så var det omkring midten af marts sidste år, at vi begyndte at se nedlukninger og en forværring af forretningsklimaet for GN Hearing. Så det gøder egentlig for en massiv vækst som følge af et markant nemmere sammenligningsgrundlag, når vi kigger ind i de kommende kvartaler, siger Søren Løntoft Hansen, der venter sig en ganske pæn kursreaktion.

- Med den her stærke vækst in mente for GN under et, så kan jeg godt forestille mig en kursstigning i niveauet 4-5 pct.

Det er netop fremgangen i de første minutters handel, hvor GN-aktien ligger 4,8 pct. højere i 557,40 kr.

For GN Audio har de seneste år været et rent eventyr med en organisk vækst på 42 pct. sidste år oven i en fremgang på 26 pct. året før.

Dermed er Audio ganske bemærkelsesværdigt for andet kvartal i træk mere end dobbelt så stor som Resound. Salget i Audio udgjorde i første kvartal knap 2,9 mia. kr. mod en omsætning på godt 1,2 mia. kr. i Hearing.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder