Goldman og Deutsche advarer om mulig nedtur til aktier

Udgivet den 28-11-2022  |  kl. 11:31  |  

Prissætningen på det amerikanske aktiemarked afspejler endnu ikke risikoen for en økonomisk recession, vurderer Goldman Sachs og Deutsche Bank ifølge Bloomberg News.

Hos Deutsche Bank ventes det brede amerikanske S&P 500-indeks at ville falde til 3250 - 19 pct. under det nuværende niveau - i tredje kvartal næste år, inden det genvinder terræn i fjerde kvartal og slutter året i 4500 - knap 12 pct. over fredagens lukkeniveau.

Mere forsigtig er Goldman, der spår større indeksudsving og et fald i første halvdel af 2023, inden markedet stabiliserer sig igen i anden halvdel af 2023. S&P 500 ventes at slutte 2023 i niveau 4000 - ikke langt fra det nuværende niveau, skriver Bloomberg.

Goldmans økonomiske modeller indikerer en sandsynlighed på angiveligt 39 pct. for en økonomisk recession i USA, mens aktiemarkedet blot har indregnet en sandsynlighed på 11 pct. i sin nuværende værdisætning af aktiemarkedet.

- Dette øger risikoen for yderligere bekymringer over recession næste år, skriver banken i et notat.

Og mens historikken tyder på, at aktierne som regel gør comeback, når inflationen har toppet, så falder aktierne typisk med 10 pct. i gennemsnit seks til ni måneder fra inflationen topper, i de tilfælde hvor økonomien efterfølgende rammes af recession, konstaterer Goldman.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  macro❯  Shares❯