Goldman Sachs hensætter 2 mia. til sag om malaysisk statsfond

Udgivet den 07-08-2020  |  kl. 13:44  |  

Goldman Sachs hensætter lidt over 2 mia. dollar (12,6 mia.kr.) efter aftale med staten Malaysia.

Baggrunden er en sag, hvor Goldman Sachs Group Inc. undersøges for sin rolle i "udplyndringen" af den malaysiske stats udviklingsfond ved navn 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Det skriver Bloomberg News.

Hensættelsen af de 2 mia. dollar betyder, at Goldman Sachs må nedjustere det tidligere rapporterede overskud for andet kvartal med 85 pct.

Sidste måned sagde Goldman Sachs, at man efter aftale ville spæde til de 945 mio. dollar, som investeringsbanken allerede har afsat til sagen i andet kvartal.

Bloomberg News betegner den verserende sag med Malaysia som den værste for Goldman Sachs Group Inc. siden finanskrisen.

Investeringsbanken har længe været i dialog med det amerikanske justitsministerium om en separat aftale om den statslige udviklingsfond, som kan blive offentliggjort allerede i denne måned.

Aftalen inkluderer en betaling på 2,5 mia. dollar samt garantier for, at landet får mindst yderligere 1,4 mia. dollar fra fondens aktiver, som er blevet beslaglagt verden over af forskellige myndigheder.

Ifølge Goldman Sachs kommer investeringsbanken ikke i "signifikant risiko" ved at overholde aftalen.

Fonden 1Malaysia Development Berhad blev etableret for at skabe vækst i Malaysia. Men har fondens midler har dog været brugt på andre aktiviteter, eksempelvis at hjælpe den tidligere premierminister Najib Razak med at genvinde magten i Malaysia tilbage i 2013.

/ritzau/FINANS

Frederik Kjærgaard Bonde

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder