Grækenlands finansminister siger op

Udgivet den 06-07-2015  |  kl. 07:53  |  

Grækenlands finansminister, Yanis Varoufakis, træder ud af regeringen.

Det skriver han på sin private hjemmeside mandag morgen oven på søndagens folkeafstemning.

Grækerne stemte søndag overbevisende "nej" til de internationale institutioners reform- og sparekrav, men landets økonomiske situation er langt fra løst.

Forhandlingerne fortsætter mellem den græske regering og kreditorerne om at finde en ny aftale, og i det arbejde har Yanis Varoufakis vurderet, at en afløser bedre kan varetage grækernes interesser.

- Kort efter annonceringen af valgresultatet blev jeg klar over en vis præference blandt nogle medlemmer af eurogruppen, og andre "partnere", for mit.. "fravær" fra møderne - en idé som, premierministeren vurderer, potentielt er en fordel for ham i at nå en aftale, skriver Yanis Varoufakis.

Han understreger dog, at han stadig ser det som sin pligt at hjælpe premierminister Alexis Tsipras og resten af regeringen til at nå frem til en "ordentlig" aftale, inklusive gældsrestrukturering, omfordeling og en mindre hård sparekurs.

- Og jeg vil bære kreditorernes afsky med stolthed, skriver Yanis Varoufakis på sin hjemmeside.

Yanis Varoufakis blev finansminister i Grækenland i januar. Før det arbejdede han som professor i økonomi på en række universiteter.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Grækenland❯ 

Relaterede nyheder