Høj udnyttelse har tidligere givet bedre rater, siger Drilling-topchef

Udgivet den 27-11-2019  |  kl. 09:27  |  
Arkiv: Foto

Der er stadig stor forskel på udviklingen i Maersk Drilling-forretningens to segmenter - jack-up-rigge og flydende rigge samt boreskibe.

I førstnævnte del kører både udnyttelsesgraden og de gennemsnitlige dagsrater nemlig fortsat opad, mens tendensen er modsat for den flydende del af forretningen.

Og i jack-up-segmentet er udnyttelsesgraden af Maersk Drillings flåde - og den globale flåde generelt - nu nået op på så højt et niveau, at almindelig udbuds- og efterspørgselslogik tilsiger, at raterne skal følge med op.

Hos Maersk Drilling var udnyttelsesgraden for jack-up-flåden i tredje kvartal på 87 pct. mod 86 pct. i andet kvartal, mens den gennemsnitlige dagsrate steg til 175.000 dollar i tredje kvartal fra 171.000 dollar i andet kvartal.

I de tidligere cyklusser, hvor udnyttelsesgraden har været på det nuværende niveau, har raterne dog været endnu højere, lyder det fra Maersk Drilling selv.

- Det kræver rigtig meget arbejde, fordi vi er i en situation, hvor kontrakterne stadig er forholdsvis korte. Det er nok også derfor, vi ikke ser raterne gå endnu højere op, end de gør, siger Jørn Madsen, der er administrerende direktør hos Maersk Drilling, til Ritzau Finans.

- I de tidligere opture, har vi set, at raterne - når vi når op på den her udnyttelsesgrad - har ligget på et endnu højere niveau. Men de er gået op og er kommet op på et meget mere fornuftigt niveau - især i vores norske forretning, fortsætter Maersk Drilling-topchefen.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder